Debutantscen Malmö tillbaka med digitalt event i maj 2021

Nina Pascoal (foto: Emil Malmborg), Teodor Stig-Matz (foto: Mimmi Täng), Lisa Zetterdahl (foto: Joel Andersson) och Axel Winqvist (foto: Mio Sallanto).

Den 3 maj medverkar debutanterna Nina Pascoal, Lisa Zetterdahl, Axel Winqvist och Teodor Stig-Matz på Debutantscen Malmö, som sänds online på Facebook.

Debutantscen Malmö hade premiär i februari 2021 på initiativ av Maria Maunsbach och Marthina Elmqvist, och det första digitala evenemanget har hittills setts av över 1 300 personer. Den 3 maj 2021 är det dags för den andra av årets fyra Debutantscener. 

Vårens teman är Flickor & Mödrar och Unga mäns längtan & lidande. Det blir återigen ett digitalt event via en livestream på KRUTs Facebooksida, denna gång från champagnebaren San Greal i anrika S:t Gertrudshuset.

– Den här gången är det roligt att vi har kunnat blanda både lyrik och prosa, eftersom vi har med två debuterande poeter och två romanförfattare, säger Maria Maunsbach i ett pressmeddelande.

Romandebuterande Nina Pascoal och debutantpoeten Lisa Zetterdahl möts i ett samtal på temat ”Flickor och mödrar” och lyrikdebuterande Axel Winqvist och förstlingsförfattaren Teodor Stig-Matz tar sig an ”Unga mäns längtan & lidande”.

– Eller om vi ska ta det på skånska är det ”Töser & Morsor” samt ”Pågar och världen”, säger Marthina Elmqvist. 

Även denna gång har Debutantscenen bjudit in aspirerande författare. Denna gång två stycken från Skurups skrivarlinje, och båda två har skrivit verk med kopplingar till kvällens teman.

– Dessa samarbeten med de olika skrivarlinjerna i Skåne är vi så glada och stolta över och något som tagits så väl emot sedan premiären. Därför ville vi erbjuda två platser, säger Maria.

Medverkande författare och deras debutverk:

Axel Winqvist – Det vackra och det fula (Nirstedt/litteratur)
Lisa Zetterdahl – Hästar (It-Lit)
Nina Pascoal – Vi röstar om vi saknar mamma (Albert Bonnier förlag)
Teodor Stig-Matz – Tavlor på en utställning (Bakhåll)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,