ANNONS

Storytel-appen lanseras idag på 23:e marknaden: Israel

Storytel ska lansera i Israel under 2021, efter att ha köpt israeliska plattformen iCast för drygt 52 Mkr. Foto: iStock.

Idag släpps en lokal Storytel-app i Israel. Lanseringen är nästa steg in på den växande israeliska ljudboksmarknaden efter köpet av israeliska ljudbokstjänsten iCast i augusti 2020.

– Vi är väldigt glada att lansera Storytel i Israel, där iCast som första streamade ljudbokstjänst gjort ett stort pionjärarbete både med att etablera ljudboken på marknaden och med att bygga relationen till förlag, bibliotek och andra samarbetspartners, säger Ingrid Bojner, Chief Commercial Officer på Storytel, i ett pressmeddelande.

Kunderna i Israel erbjuds en katalog med både bestsellers, klassiker och samtida verk av namnkunniga författare som bland andra Meir Shalev, Yuval Noah Harari, Eshkol Nevo och A.B Yehoshua. Inledningsvis erbjuds titlar på bland annat hebreiska, ryska och engelska. Fler språk kommer att tillkomma löpande efter dagens lansering, skriver Storytel. 

– När människor kom fram till mig på olika författarevent tidigare, brukade de berätta att de läst mina böcker, men på senare tid har allt fler sagt att de har lyssnat på böckerna. Jag tycker det är fantastiskt. Ljudboksinläsningarna innebär, förutom att fler kan ta del av mina böcker, att det skrivna ordet levandegörs och fylls med känslor, säger den kända israeliska författaren Eshkol Nevo.

– Streamade ljudböcker är redan ett etablerat fenomen på den israeliska marknaden och vi kan därför lägga allt fokus på att få fler att upptäcka fördelarna med att kunna lyssna på starka berättelser var som helst och när som helst. iCasts unika lokala expertkunskaper och Storytels användarvänliga teknik blir en stark kombination i Storytels israeliska app. Jag ser fram emot att kunna erbjuda de israeliska konsumenterna en oslagbar lyssnarupplevelse, säger Moti Lippmann, landschef för Storytel Israel och grundare av iCast.

Israel är den 23:e marknaden som Storytel lanserat på.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL