ANNONS

Röstningsrekord för Storytel Awards – på 36 timmar

Ljudböcker
Storytel Awards slår röstningsrekord på mindre än två dygn. Foto: iStock.

Intresset för ljudbokspriset Storytel Awards 2020 är uppenbarligen stort. Redan efter 36 timmar hade 30 000 röster inkommit – lika många som på fyra veckor förra året.

Är du vän med eller följer en författare på Facebook? Om hen varit nominerad till Storytel Awards 2021 kan det inte ha undgått dig, tävlingen har fått bra spridning av alla författare som uppmanar sina lyssnare att gå in och rösta på deras ljudbok (eller i några fall böcker!).

”I går kl 17.52 passerade den publika omröstningen till årets Storytel Awards den magiska gränsen 30 000 röster. Det innebär att det gamla rekordet från 2020 sopats fullständigt av banan – bara 36 timmar från att omröstningen startade på måndagsmorgonen. Förra året inkom strax över 30 000 röster totalt under hela omröstningsperioden på fyra veckor, vilket då var rekord”, skriver Storytel i ett pressmeddelande. 

– På Storytel ser vi varje dag hur ljudboken växer starkt och blir en del av allt fler människors vardag. Ändå är vi helt överväldigade och tacksamma över det otroliga engagemanget i årets Storytel Awards-omröstning. Det är fantastiskt att följa sociala medier och se hur ljudbokslyssnare, författare och inläsare bara öser kärlek över varandra. Det känns stort att få arrangera den här folkfesten för ljudboken, säger Åse Ericson, Sverigechef på Storytel, i samma pressmeddelande.

Den publika omröstningen fortsätter månaden ut, till den 28 februari. I Storytel Awards 2021 kan man rösta på 2020 års bästa ljudböcker i kategorierna roman, spänning, barn, ungdom och fakta. När omröstningen avslutats lämnas folkets tre finalister över till jurygrupperna som väljer en vinnare i varje kategori. Vinnarna presenteras vid en gala och på Storytel Awards hemsida i slutet av april. 

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL