Röstningsrekord för Storytel Awards – på 36 timmar

Ljudböcker
Storytel Awards slår röstningsrekord på mindre än två dygn. Foto: iStock.

Intresset för ljudbokspriset Storytel Awards 2020 är uppenbarligen stort. Redan efter 36 timmar hade 30 000 röster inkommit – lika många som på fyra veckor förra året.

Är du vän med eller följer en författare på Facebook? Om hen varit nominerad till Storytel Awards 2021 kan det inte ha undgått dig, tävlingen har fått bra spridning av alla författare som uppmanar sina lyssnare att gå in och rösta på deras ljudbok (eller i några fall böcker!).

”I går kl 17.52 passerade den publika omröstningen till årets Storytel Awards den magiska gränsen 30 000 röster. Det innebär att det gamla rekordet från 2020 sopats fullständigt av banan – bara 36 timmar från att omröstningen startade på måndagsmorgonen. Förra året inkom strax över 30 000 röster totalt under hela omröstningsperioden på fyra veckor, vilket då var rekord”, skriver Storytel i ett pressmeddelande. 

– På Storytel ser vi varje dag hur ljudboken växer starkt och blir en del av allt fler människors vardag. Ändå är vi helt överväldigade och tacksamma över det otroliga engagemanget i årets Storytel Awards-omröstning. Det är fantastiskt att följa sociala medier och se hur ljudbokslyssnare, författare och inläsare bara öser kärlek över varandra. Det känns stort att få arrangera den här folkfesten för ljudboken, säger Åse Ericson, Sverigechef på Storytel, i samma pressmeddelande.

Den publika omröstningen fortsätter månaden ut, till den 28 februari. I Storytel Awards 2021 kan man rösta på 2020 års bästa ljudböcker i kategorierna roman, spänning, barn, ungdom och fakta. När omröstningen avslutats lämnas folkets tre finalister över till jurygrupperna som väljer en vinnare i varje kategori. Vinnarna presenteras vid en gala och på Storytel Awards hemsida i slutet av april. 

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.