ANNONS

Bokbranschen LIVE 2021 sänds via Bokmässan Play

Nej, det blir ingen branschdag på Nalen 2021. Istället kommer det digitala arrangemanget Bokbranschen Live 2021 att ersätta. Foto/montage: Boktugg.

Förläggareföreningen och Bokhandlareföreningens årliga branschseminarium blir i år digitalt. Genom ett samarbete med Bokmässan sänds det via Bokmässans Play-tjänst.

Boktugg har tidigare berättat om Bokbranschen Live den 18 februari, den digitala varianten av det årliga branschseminariet där föregående års rapport om bokförsäljningen presenteras.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

Ja, jag vill bli Boktugg Supporter!

Även tidigare år har man haft livesändningar via Youtube men i år kommer sändningen att ske via Bokmässans Play-tjänst.

– Vi är väldigt glada att kunna presentera ett digitalt seminarium med ett fullspäckat program. Det är extra roligt att samarbeta med Bokmässan Play, så att alla som är intresserade av bokbranschen får chansen att se sändningen. Vanligtvis är seminariet bara öppet för våra medlemmar, säger Maria Hamrefors, ordförande i Svenska Bokhandlareföreningen i ett pressmeddelande.

ANNONS

I år anordnar Förläggareföreningen och Bokhandlareföreningen sitt årliga bokbranschseminarium helt digitalt. Seminariet kommer att livesändas den 18 februari klockan 16.00 via Bokmässan Play och kommer även att kunna ses i efterhand.

Under seminariet presenteras den nya bokförsäljningsstatistiken för 2020. Kulturminister Amanda Lind intervjuas om bokbranschens aktuella frågor. Dessutom kommer Amazons inträde på den svenska marknaden att diskuteras och tittarna får också träffa några av branschens inspirerande och framgångsrika entreprenörer.

– 2020 var ett av de mest omtumlande åren jag sett under mina många år i bokbranschen. Pandemin innebar stora utmaningar, samtidigt som det aldrig sålts så mycket böcker som nu. Statistiken över bokförsäljningen är alltid intressant att diskutera, men efter ett år som detta känns det viktigare än vanligt att gå till botten med siffrorna, säger Kristina Ahlinder, vd Svenska Förläggareföreningen.  

Bokbranschen LIVE 2021

När: 18 februari klockan 16.00, Bokmässan Play
Programledare: Josefine Sundström

Bokförsäljningsstatistiken 2020
Erik Wikberg presenterar rapporten. Sara Börsvik (Bonnierförlagen) och Maria Edsman (Bokhandelsgruppen) kommenterar.

Amazon i Sverige
Jacob Wall om Amazons etablering i Sverige. Dr Jessica Sänger om den tyska branschens erfarenheter.

Intervju med kulturminister Amanda Lind

Besök hos entreprenörer
Mattias Lundgren (Word Audio Publishing International)
Malin Wall (Erik Hultgrens Bokhandel, Västervik)
Lars Rambe (HOI Förlag)
Maths Claesson (SF-bokhandeln)

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Tack för att du läste ända hit. Gör du det ofta får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL