Bokbranschen LIVE 2021 sänds via Bokmässan Play

Nej, det blir ingen branschdag på Nalen 2021. Istället kommer det digitala arrangemanget Bokbranschen Live 2021 att ersätta. Foto/montage: Boktugg.

Förläggareföreningen och Bokhandlareföreningens årliga branschseminarium blir i år digitalt. Genom ett samarbete med Bokmässan sänds det via Bokmässans Play-tjänst.

Boktugg har tidigare berättat om Bokbranschen Live den 18 februari, den digitala varianten av det årliga branschseminariet där föregående års rapport om bokförsäljningen presenteras.

Även tidigare år har man haft livesändningar via Youtube men i år kommer sändningen att ske via Bokmässans Play-tjänst.

– Vi är väldigt glada att kunna presentera ett digitalt seminarium med ett fullspäckat program. Det är extra roligt att samarbeta med Bokmässan Play, så att alla som är intresserade av bokbranschen får chansen att se sändningen. Vanligtvis är seminariet bara öppet för våra medlemmar, säger Maria Hamrefors, ordförande i Svenska Bokhandlareföreningen i ett pressmeddelande.

I år anordnar Förläggareföreningen och Bokhandlareföreningen sitt årliga bokbranschseminarium helt digitalt. Seminariet kommer att livesändas den 18 februari klockan 16.00 via Bokmässan Play och kommer även att kunna ses i efterhand.

Under seminariet presenteras den nya bokförsäljningsstatistiken för 2020. Kulturminister Amanda Lind intervjuas om bokbranschens aktuella frågor. Dessutom kommer Amazons inträde på den svenska marknaden att diskuteras och tittarna får också träffa några av branschens inspirerande och framgångsrika entreprenörer.

– 2020 var ett av de mest omtumlande åren jag sett under mina många år i bokbranschen. Pandemin innebar stora utmaningar, samtidigt som det aldrig sålts så mycket böcker som nu. Statistiken över bokförsäljningen är alltid intressant att diskutera, men efter ett år som detta känns det viktigare än vanligt att gå till botten med siffrorna, säger Kristina Ahlinder, vd Svenska Förläggareföreningen.  

Bokbranschen LIVE 2021

När: 18 februari klockan 16.00, Bokmässan Play
Programledare: Josefine Sundström

Bokförsäljningsstatistiken 2020
Erik Wikberg presenterar rapporten. Sara Börsvik (Bonnierförlagen) och Maria Edsman (Bokhandelsgruppen) kommenterar.

99 % av materialet på Boktugg är gratis att läsa. Om du är en regelbunden läsare får du gärna stötta oss genom att
✔️ bli betalande prenumererant
✔️ bli sponsor
✔️ swisha ett bidrag
Om du gillar den här artikeln kan du ju tipsa en vän. Och du läser väl redan vårt gratis nyhetsbrev?

Amazon i Sverige
Jacob Wall om Amazons etablering i Sverige. Dr Jessica Sänger om den tyska branschens erfarenheter.

Intervju med kulturminister Amanda Lind

Besök hos entreprenörer
Mattias Lundgren (Word Audio Publishing International)
Malin Wall (Erik Hultgrens Bokhandel, Västervik)
Lars Rambe (HOI Förlag)
Maths Claesson (SF-bokhandeln)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.