ANNONS

Juli 2020 blev en rekordmånad för Nextory

Många svenskar har testat att läsa och lyssna på digitala böcker i sommar, vilket avspeglar sig i streamingtjänsternas siffror. Foto: Istock

Streamingtjänsten Nextory har haft en bra sommar med 68 procent fler nya användare jämfört med förra året. I juli slog man nytt rekord i antal nya abonnemang. Ljudböcker och eböcker fortsätter växa.

Nextory har kartlagt resultaten för den gångna sommaren och konstaterar en stabil ökning av personer som vill läsa ljudböcker och eböcker. Antalet nya användare i tjänsten ökade med hela 68 procent under sommaren jämfört med förra året. I juli slog Nextory dessutom nytt rekord i antal nystartade abonnemang under en månad.

ANNONS

Kategorin Biografier och reportage har legat överlägset i topp hos Nextory i sommar. Den underkategori som ökat mest i popularitet under sommaren är Sanna historier. Jämfört med förra sommaren har läsandet och lyssnandet av denna kategori ökat med hela 55 procent, enligt Nextory.

– Ljudbokstrenden har verkligen exploderat i sommar och digitala böcker är hetare än någonsin. Det är också intressant att biografier och sanna historier lockar mest, även i dessa pandemitider. Man tänkte sig att fiktiva kategorier skulle dominera eftersom många snarare skulle vilja fly ifrån verkligheten, än till den, säger Camilla Silfvenius, Head of Content på Nextory, i ett pressmeddelande.

Sommarens mest populära genrer hos Nextory

1. Biografier och reportage
2. Deckare
3. Personlig utveckling
4. Romaner
5. Barnböcker

Sommarens mest populära vuxenböcker hos Nextory

1. Mytomanen av Sofie Sarenbrant
2. Vingar av silver av Camilla Läckberg
3. Innan molnen kommer av Mari Jungstedt
4. Dubbelliv av Iris Mårtensson
5. En bur av guld av Camilla Läckberg

Sommarens mest populära barnböcker hos Nextory

1. LasseMajas sommarlovsbok: En dag på stranden av Martin Widmark
2. Vem räddar Alfons Åberg? av Gunilla Bergström
3. Frost – Spöket i Arendal av Disney
4. Bockarna bruse av Josefin & Staffan Götestam
5. Kaninen som inte ville sova av Lilian Edvall

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL