ANNONS

Nextory: Vi växer fortsatt snabbast bland de svenska streamingtjänsterna

Så här glad blir man över att kunna visa nästan dubblad omsättning för andra kvartalet. Shadi Bitar är VD och grundare på Nextory. Foto: Pressbild.

Nextory ökade sina intäkter mer än Bookbeat procentuellt andra kvartalet: 95 procent jämfört med samma period förra året. De växer därmed snabbast av de svenska prenumerationstjänsterna för ljudböcker och eböcker.

”Boktjänsten Nextorys totala intäkter ökade med 95 procent under årets andra kvartal jämfört med samma period förra året. Nextory fortsätter därmed att växa överlägset snabbast bland de svenska streamingtjänsterna. I juni slog bolaget även rekord i antal nya användare under en månad”, skriver Nextory i ett pressmeddelande som nästan ser ut att vara ett svar på att Bookbeat tidigare idag gått ut med en tillväxtsiffra på 82 procent för Q2.

Nextory dubblade antalet prenumeranter under föregående år och även 2020 fortsätter boktjänstens kundbas att öka kraftigt. Tillväxten har varit stark såväl i Sverige som på bolagets utländska marknader.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Precis som Storytel och Bookbeat har våren och försommaren varit mycket bra för Nextory. Antalet nya användare ökade med hela 58 procent i juni jämfört med samma månad förra året. Sommarens första månad blev dessutom en ny rekordmånad för bolaget. Juni 2020 är Nextorys hittills bästa månad sett till intag av nya användare.

– Trots ett mycket utmanande första halvår med nya förutsättningar och jobb hemifrån har vi fortsatt växa i en rasande fart. Nu är det tydligt att sommaren är igång och att semestrarna har börjat. Vi kan tydligt se att aktiviteten har ökat i appen och att fler har börjat läsa och lyssna på böcker i juni jämfört med maj, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory, i ett pressmeddelande.

Frågan är förstås: Hur mycket kan den svenska ljudboksmarknaden växa? Dessutom undrar vi alla hur många abonnenter tjänsterna egentligen har tillsammans när de numera redovisar sammantagen tillväxt på flera olika marknader. Är Bookbeat eller Nextory tvåa efter Storytel? Svaret varierar beroende på vem vi frågar, olika förlag har olika bedömningar.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se