Nextory: Vi växer fortsatt snabbast bland de svenska streamingtjänsterna

Så här glad blir man över att kunna visa nästan dubblad omsättning för andra kvartalet. Shadi Bitar är VD och grundare på Nextory. Foto: Pressbild.

Nextory ökade sina intäkter mer än Bookbeat procentuellt andra kvartalet: 95 procent jämfört med samma period förra året. De växer därmed snabbast av de svenska prenumerationstjänsterna för ljudböcker och eböcker.

”Boktjänsten Nextorys totala intäkter ökade med 95 procent under årets andra kvartal jämfört med samma period förra året. Nextory fortsätter därmed att växa överlägset snabbast bland de svenska streamingtjänsterna. I juni slog bolaget även rekord i antal nya användare under en månad”, skriver Nextory i ett pressmeddelande som nästan ser ut att vara ett svar på att Bookbeat tidigare idag gått ut med en tillväxtsiffra på 82 procent för Q2.

Nextory dubblade antalet prenumeranter under föregående år och även 2020 fortsätter boktjänstens kundbas att öka kraftigt. Tillväxten har varit stark såväl i Sverige som på bolagets utländska marknader.

Precis som Storytel och Bookbeat har våren och försommaren varit mycket bra för Nextory. Antalet nya användare ökade med hela 58 procent i juni jämfört med samma månad förra året. Sommarens första månad blev dessutom en ny rekordmånad för bolaget. Juni 2020 är Nextorys hittills bästa månad sett till intag av nya användare.

– Trots ett mycket utmanande första halvår med nya förutsättningar och jobb hemifrån har vi fortsatt växa i en rasande fart. Nu är det tydligt att sommaren är igång och att semestrarna har börjat. Vi kan tydligt se att aktiviteten har ökat i appen och att fler har börjat läsa och lyssna på böcker i juni jämfört med maj, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory, i ett pressmeddelande.

Frågan är förstås: Hur mycket kan den svenska ljudboksmarknaden växa? Dessutom undrar vi alla hur många abonnenter tjänsterna egentligen har tillsammans när de numera redovisar sammantagen tillväxt på flera olika marknader. Är Bookbeat eller Nextory tvåa efter Storytel? Svaret varierar beroende på vem vi frågar, olika förlag har olika bedömningar.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL