ANNONS

Premiär för Pippi Långstrump-ljudböcker på engelska

Pippi Långstrump. Foto: Astrid Lindgren Aktiebolag/Ingrid Vang Nyman

Pippi Långstrump fyller 75 år och i samband med detta släpper Astrid Lindgren Aktiebolag tre engelska ljudböcker inlästa av komikern Sandi Toksvig.

Sandi Toksvig, dansk-brittisk komiker, författare och programledare, har läst in tre böcker om Pippi Långstrump. Det är första gången Astrid Lindgrens böcker om den rödhåriga hjältinnan publiceras som ljudbok på engelska. Inläsningarna är baserade på Susan Beards nyöversättningar av Pippi Longstocking, Pippi Longstocking Goes Aboard och Pippi Longstocking in the South Seas.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

– Som ett hängivet fan av Pippi Långstrump och hennes ikoniska skapare Astrid Lindgren var det en fröjd att få återknyta min relation till världens starkaste flicka för att fira hennes 75:e år. Jag har känt henne hela mitt liv och försöker fortfarande härma henne genom att lyfta hästar över mitt huvud. I dessa oroliga tider är det underbart att dela dessa anmärkningsvärda historier – och deras modiga, busiga men alltid snälla hjältinna – med er, säger Sandi Toksvig i ett pressmeddelande.

Ljudböckerna ges ut av Astrid Lindgren Aktiebolag den 21 maj 2020 och släpps på Spotify och Itunes för brittiska lyssnare. Temasången Här kommer Pippi Långstrump förekommer i ljudböckerna och kommer att släppas globalt av Universal Music, både på engelska och andra språk. Den ska också få en animerad musikvideo signerad norska studion Qvisten Animation.

Flera andra Pippi Långstrump-projekt och utgivningar markerar jubileumsåret, både i Sverige och utomlands.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se