ANNONS

Premiär för Pippi Långstrump-ljudböcker på engelska

Pippi Långstrump. Foto: Astrid Lindgren Aktiebolag/Ingrid Vang Nyman

Pippi Långstrump fyller 75 år och i samband med detta släpper Astrid Lindgren Aktiebolag tre engelska ljudböcker inlästa av komikern Sandi Toksvig.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 29,16 kr/mån.

Sandi Toksvig, dansk-brittisk komiker, författare och programledare, har läst in tre böcker om Pippi Långstrump. Det är första gången Astrid Lindgrens böcker om den rödhåriga hjältinnan publiceras som ljudbok på engelska. Inläsningarna är baserade på Susan Beards nyöversättningar av Pippi Longstocking, Pippi Longstocking Goes Aboard och Pippi Longstocking in the South Seas.

– Som ett hängivet fan av Pippi Långstrump och hennes ikoniska skapare Astrid Lindgren var det en fröjd att få återknyta min relation till världens starkaste flicka för att fira hennes 75:e år. Jag har känt henne hela mitt liv och försöker fortfarande härma henne genom att lyfta hästar över mitt huvud. I dessa oroliga tider är det underbart att dela dessa anmärkningsvärda historier – och deras modiga, busiga men alltid snälla hjältinna – med er, säger Sandi Toksvig i ett pressmeddelande.

Ljudböckerna ges ut av Astrid Lindgren Aktiebolag den 21 maj 2020 och släpps på Spotify och Itunes för brittiska lyssnare. Temasången Här kommer Pippi Långstrump förekommer i ljudböckerna och kommer att släppas globalt av Universal Music, både på engelska och andra språk. Den ska också få en animerad musikvideo signerad norska studion Qvisten Animation.

Flera andra Pippi Långstrump-projekt och utgivningar markerar jubileumsåret, både i Sverige och utomlands.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL