Premiär för Pippi Långstrump-ljudböcker på engelska

Pippi Långstrump. Foto: Astrid Lindgren Aktiebolag/Ingrid Vang Nyman

Pippi Långstrump fyller 75 år och i samband med detta släpper Astrid Lindgren Aktiebolag tre engelska ljudböcker inlästa av komikern Sandi Toksvig.

Sandi Toksvig, dansk-brittisk komiker, författare och programledare, har läst in tre böcker om Pippi Långstrump. Det är första gången Astrid Lindgrens böcker om den rödhåriga hjältinnan publiceras som ljudbok på engelska. Inläsningarna är baserade på Susan Beards nyöversättningar av Pippi Longstocking, Pippi Longstocking Goes Aboard och Pippi Longstocking in the South Seas.

– Som ett hängivet fan av Pippi Långstrump och hennes ikoniska skapare Astrid Lindgren var det en fröjd att få återknyta min relation till världens starkaste flicka för att fira hennes 75:e år. Jag har känt henne hela mitt liv och försöker fortfarande härma henne genom att lyfta hästar över mitt huvud. I dessa oroliga tider är det underbart att dela dessa anmärkningsvärda historier – och deras modiga, busiga men alltid snälla hjältinna – med er, säger Sandi Toksvig i ett pressmeddelande.

Ljudböckerna ges ut av Astrid Lindgren Aktiebolag den 21 maj 2020 och släpps på Spotify och Itunes för brittiska lyssnare. Temasången Här kommer Pippi Långstrump förekommer i ljudböckerna och kommer att släppas globalt av Universal Music, både på engelska och andra språk. Den ska också få en animerad musikvideo signerad norska studion Qvisten Animation.

Flera andra Pippi Långstrump-projekt och utgivningar markerar jubileumsåret, både i Sverige och utomlands.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,