Pippi Långstrump. Foto: Astrid Lindgren Aktiebolag/Ingrid Vang Nyman

Premiär för Pippi Långstrump-ljudböcker på engelska

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Pippi Långstrump fyller 75 år och i samband med detta släpper Astrid Lindgren Aktiebolag tre engelska ljudböcker inlästa av komikern Sandi Toksvig.

Sandi Toksvig, dansk-brittisk komiker, författare och programledare, har läst in tre böcker om Pippi Långstrump. Det är första gången Astrid Lindgrens böcker om den rödhåriga hjältinnan publiceras som ljudbok på engelska. Inläsningarna är baserade på Susan Beards nyöversättningar av Pippi Longstocking, Pippi Longstocking Goes Aboard och Pippi Longstocking in the South Seas.

– Som ett hängivet fan av Pippi Långstrump och hennes ikoniska skapare Astrid Lindgren var det en fröjd att få återknyta min relation till världens starkaste flicka för att fira hennes 75:e år. Jag har känt henne hela mitt liv och försöker fortfarande härma henne genom att lyfta hästar över mitt huvud. I dessa oroliga tider är det underbart att dela dessa anmärkningsvärda historier – och deras modiga, busiga men alltid snälla hjältinna – med er, säger Sandi Toksvig i ett pressmeddelande.

Ljudböckerna ges ut av Astrid Lindgren Aktiebolag den 21 maj 2020 och släpps på Spotify och Itunes för brittiska lyssnare. Temasången Här kommer Pippi Långstrump förekommer i ljudböckerna och kommer att släppas globalt av Universal Music, både på engelska och andra språk. Den ska också få en animerad musikvideo signerad norska studion Qvisten Animation.

Flera andra Pippi Långstrump-projekt och utgivningar markerar jubileumsåret, både i Sverige och utomlands.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL