Book Expo America 2020 är inställt

Jacob K. Javits Convention Center känd som Javits Center i New York är just nu ombyggt till sjukhus. Här skulle Book Expo America 2020 ha arrangerats. Foto: Maciej Bledowski/iStock.

Book Expo America 2020 är inställt. Man flyttade först fram bokmässan från 27-31 maj till 22-26 juli, men nu har arrangören beslutat ställa in hela 2020 års BEA.

Vi har tidigare rapporterat om turerna kring Book Expo America (som arrangeras av samma företag som London Book Fair som ställdes in med sent varsel. De hoppades kunna genomföra Book Expo America två månader senare och bytte datumet 27-31 maj mot 22-26 juli för evenemangen BookExpo och BookCon.

Men nu rapporterar Publishers Weekly att hela 2020 års evenemang är inställt på grund av coronakrisen och att man istället satsar på våren 2021 (inga datum är fastställda).

”Medan pandemin har fortsatt eskalera i USA och vi ser de utmaningar det har gett bokbranschen, står det klart att 2020 inte längre är ett hållbart alternativ för denna community”, skriver Jenny Martin, evenemangsdirektör på Reedpop, i ett uttalande.

Våren 2020 har inte varit någon bra tid för bokmässor världen över: London, Paris, Bologna och nu New York är bara några av alla de bokmässor och festivaler som ställts in. Nu undrar vi hur det går med bokmässorna i Göteborg, Frankfurt och andra hösten 2020.

När det gäller Book Expo America så drog sig alla de fem största förlagen i USA ur nyligen och även Ingram meddelade att de inte tänkte medverka.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL