Nextory: Vi växte snabbast även under första kvartalet 2020

Shadi Bitar, VD och grundare för Nextory.

Nextorys intäkter ökade med 94 procent under perioden jan-mar 2020, jämfört med samma period förra året. ”Nextory växer därmed fortsatt överlägset snabbast bland de svenska boktjänsterna”, skriver bolaget.

Prenumerationstjänsterna Bookbeat, Storytel och Nextory deltar i ett globalt race om att växa antalet betalande kunder. Eftersom det endast är Storytel som är börsnoterat och därmed redovisar både omsättning och antalet kunder på kvartalsbasis är det inte helt enkelt att jämföra de tre.

Bookbeat meddelade nyligen att de ökade intäkterna med 79 procent under första kvartalet 2020 jämfört med året innan. Storytel har fler användare och deras tillväxt (på intäktssidan) blev därför 45 procent.

”Nextory fortsätter att växa i en rasande fart. Under årets första kvartal ökade bolagets totala intäkter med hela 94 procent jämfört med samma period föregående år. Nextory växer därmed fortsatt överlägset snabbast bland de svenska boktjänsterna och har även slagit nytt användarrekord i mars”, skriver Nextory i ett pressmeddelande.

Under förra året dubblade Nextory antal prenumeranter och även i år fortsätter boktjänstens kundbas att öka kraftigt. Antalet nya användare ökade med 110 procent i mars jämfört med samma månad förra året.

– Hela världen befinner sig i kris och det är något som drabbar oss alla på ett eller annat sätt. I rådande tider verkar behovet av underhållning och avkoppling därför vara viktigare än någonsin. Förhoppningsvis kan böcker skänka lite glädje och tröst just nu, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory, i samma pressmeddelande.

Nextory tog nyligen in 60 miljoner i nytt kapital för att finansiera den fortsatta tillväxtresan ute i Europa.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Den här artikeln är möjlig tack vare

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Vill du bidra med mindre belopp går det bra att swisha på 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.