ANNONS

Nextory: Vi växte snabbast även under första kvartalet 2020

Shadi Bitar, VD och grundare för Nextory.

Nextorys intäkter ökade med 94 procent under perioden jan-mar 2020, jämfört med samma period förra året. ”Nextory växer därmed fortsatt överlägset snabbast bland de svenska boktjänsterna”, skriver bolaget.

Prenumerationstjänsterna Bookbeat, Storytel och Nextory deltar i ett globalt race om att växa antalet betalande kunder. Eftersom det endast är Storytel som är börsnoterat och därmed redovisar både omsättning och antalet kunder på kvartalsbasis är det inte helt enkelt att jämföra de tre.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Bookbeat meddelade nyligen att de ökade intäkterna med 79 procent under första kvartalet 2020 jämfört med året innan. Storytel har fler användare och deras tillväxt (på intäktssidan) blev därför 45 procent.

”Nextory fortsätter att växa i en rasande fart. Under årets första kvartal ökade bolagets totala intäkter med hela 94 procent jämfört med samma period föregående år. Nextory växer därmed fortsatt överlägset snabbast bland de svenska boktjänsterna och har även slagit nytt användarrekord i mars”, skriver Nextory i ett pressmeddelande.

Under förra året dubblade Nextory antal prenumeranter och även i år fortsätter boktjänstens kundbas att öka kraftigt. Antalet nya användare ökade med 110 procent i mars jämfört med samma månad förra året.

– Hela världen befinner sig i kris och det är något som drabbar oss alla på ett eller annat sätt. I rådande tider verkar behovet av underhållning och avkoppling därför vara viktigare än någonsin. Förhoppningsvis kan böcker skänka lite glädje och tröst just nu, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory, i samma pressmeddelande.

ANNONS

Nextory tog nyligen in 60 miljoner i nytt kapital för att finansiera den fortsatta tillväxtresan ute i Europa.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se