ANNONS

Scribd på väg mot miljardomsättning (i kronor)

Amerikanska prenumerationstjänsten Scribd är en konkurrent till Storytel i Mexiko. Redan för ett år sedan meddelade Scribd att de har över 1 miljon betalande kunder och i höstas tog de in ytterligare riskkapital. I slutet av 2019 räknade Scribd med att intäkterna för året skulle bli över 100 miljoner dollar (motsvarande 950 Mkr) jämfört med 75 miljoner dollar 2018, enligt Publishers Weekly. Precis som Storytel satsar Scribd även på eget innehåll under vinjetten … just det … Scribd Originals. De flesta under 50 000 ord, att jämföra med Storytels serier där en säsong ofta är runt 90 000 ord. Sedan 2018 konsumerar kunderna mer ljudböcker än eböcker på Scribd.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se