ANNONS

Penguin Random House tog bort över 9 000 ljudböcker från Scribd

Det är inte bara Storytel och dess svenska kollegor som fått se förlagsjätten Penguin Random House (PRH) plocka bort sina ljudböcker från prenumerationstjänster. Även amerikanska prenumerationstjänsten Scribd har blivit av med alla PRH-titlar. Enligt Publishers Lunch gjorde PRH över 9000 ljudböcker tillgängliga via Scribd när de inledde sitt samarbete 2015, och förmodligen ännu fler idag. Där blir beslutet från PRH än mer kännbart. Enligt PL:s källor har PRH inga omedelbara planer på en egen streamingtjänst utan fokuserar på styckförsäljning via Audible, Libro.fm, Audiobooks.com och andra. Ljudböckerna fortsätter även vara tillgängliga för biblioteksutlåning, enligt PL.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se