ANNONS

Harold Op het Veld blir ny vd på Förlagssystem

Harold Op het Veld blir ny VD för Förlagssystem.

Sveriges största distributör av böcker, Förlagssystem, har rekryterat Harold Op het Veld som ny vd. Beslutet innebär att nuvarande vd Pär Nilsson lämnar företaget. Harold Op het Veld tillträder i början av mars 2020.

– Bokbranschen förändras snabbt och Harold Op het Veld har helt rätt kompetens för att öka vår effektivitet i befintliga tillämpningar och samtidigt bredda verksamheten till andra branscher. Särskilt värdefullt är det att Harold kommer från kundsidan, och därmed kan fördjupa det perspektivet än mer. Vi är glada att kunna välkomna Harold ombord och vill samtidigt tacka Pär Nilsson för det arbete han har gjort för oss, säger Joachim Zetterlund, styrelseordförande i Förlagssystem, i ett pressmeddelande.

Pär Nilsson har varit vd sedan 2014 och slutar i samband med att Harold Op het Veld tillträder sin tjänst den 2 mars 2020.

Harold Op het Veld har bland annat arbetat som inköps- och logistikchef på Akademibokhandeln och Bokus.com under många år. Under sin tid på Akademibokhandeln satt Harold även som suppleant i styrelsen för Förlagssystem. Han kommer närmast från rollen som Head of Supply Chain på företaget Vitamin Well.

ANNONS

– Jag har arbetat med logistiklösningar under 25 år i flera branscher, bland annat i bokbranschen. Det ska bli fantastiskt roligt att få leda ett företag vars kärnverksamhet är logistik och på en marknad som jag känner så väl. Det här är en typ av verksamhet som jag verkligen brinner för, säger Harold Op het Veld i samma pressmeddelande.

Förlagssystem är distributör åt en stor del av den svenska bokbranschen. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm, sitt lager i Falun och sysselsätter omkring 250 personer.

I höstas florerade rykten om att Förlagssystem var till salu men än så länge har inte någon affär skett. Ägare är fortfarande J.A. Lindblads Bokförlag AB och Stiftelsen Natur& Kultur.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se