ANNONS

Harold Op het Veld blir ny vd på Förlagssystem

Harold Op het Veld blir ny VD för Förlagssystem.

Sveriges största distributör av böcker, Förlagssystem, har rekryterat Harold Op het Veld som ny vd. Beslutet innebär att nuvarande vd Pär Nilsson lämnar företaget. Harold Op het Veld tillträder i början av mars 2020.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 29,16 kr/mån.

– Bokbranschen förändras snabbt och Harold Op het Veld har helt rätt kompetens för att öka vår effektivitet i befintliga tillämpningar och samtidigt bredda verksamheten till andra branscher. Särskilt värdefullt är det att Harold kommer från kundsidan, och därmed kan fördjupa det perspektivet än mer. Vi är glada att kunna välkomna Harold ombord och vill samtidigt tacka Pär Nilsson för det arbete han har gjort för oss, säger Joachim Zetterlund, styrelseordförande i Förlagssystem, i ett pressmeddelande.

Pär Nilsson har varit vd sedan 2014 och slutar i samband med att Harold Op het Veld tillträder sin tjänst den 2 mars 2020.

ANNONS

Harold Op het Veld har bland annat arbetat som inköps- och logistikchef på Akademibokhandeln och Bokus.com under många år. Under sin tid på Akademibokhandeln satt Harold även som suppleant i styrelsen för Förlagssystem. Han kommer närmast från rollen som Head of Supply Chain på företaget Vitamin Well.

– Jag har arbetat med logistiklösningar under 25 år i flera branscher, bland annat i bokbranschen. Det ska bli fantastiskt roligt att få leda ett företag vars kärnverksamhet är logistik och på en marknad som jag känner så väl. Det här är en typ av verksamhet som jag verkligen brinner för, säger Harold Op het Veld i samma pressmeddelande.

Förlagssystem är distributör åt en stor del av den svenska bokbranschen. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm, sitt lager i Falun och sysselsätter omkring 250 personer.

I höstas florerade rykten om att Förlagssystem var till salu men än så länge har inte någon affär skett. Ägare är fortfarande J.A. Lindblads Bokförlag AB och Stiftelsen Natur& Kultur.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL