Harold Op het Veld blir ny vd på Förlagssystem

Harold Op het Veld blir ny VD för Förlagssystem.

Sveriges största distributör av böcker, Förlagssystem, har rekryterat Harold Op het Veld som ny vd. Beslutet innebär att nuvarande vd Pär Nilsson lämnar företaget. Harold Op het Veld tillträder i början av mars 2020.

– Bokbranschen förändras snabbt och Harold Op het Veld har helt rätt kompetens för att öka vår effektivitet i befintliga tillämpningar och samtidigt bredda verksamheten till andra branscher. Särskilt värdefullt är det att Harold kommer från kundsidan, och därmed kan fördjupa det perspektivet än mer. Vi är glada att kunna välkomna Harold ombord och vill samtidigt tacka Pär Nilsson för det arbete han har gjort för oss, säger Joachim Zetterlund, styrelseordförande i Förlagssystem, i ett pressmeddelande.

Pär Nilsson har varit vd sedan 2014 och slutar i samband med att Harold Op het Veld tillträder sin tjänst den 2 mars 2020.

Harold Op het Veld har bland annat arbetat som inköps- och logistikchef på Akademibokhandeln och Bokus.com under många år. Under sin tid på Akademibokhandeln satt Harold även som suppleant i styrelsen för Förlagssystem. Han kommer närmast från rollen som Head of Supply Chain på företaget Vitamin Well.

– Jag har arbetat med logistiklösningar under 25 år i flera branscher, bland annat i bokbranschen. Det ska bli fantastiskt roligt att få leda ett företag vars kärnverksamhet är logistik och på en marknad som jag känner så väl. Det här är en typ av verksamhet som jag verkligen brinner för, säger Harold Op het Veld i samma pressmeddelande.

Förlagssystem är distributör åt en stor del av den svenska bokbranschen. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm, sitt lager i Falun och sysselsätter omkring 250 personer.

I höstas florerade rykten om att Förlagssystem var till salu men än så länge har inte någon affär skett. Ägare är fortfarande J.A. Lindblads Bokförlag AB och Stiftelsen Natur& Kultur.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,