Storytel Turkiet växte 315 procent under 2019

De turkiska Storytelkunderna lyssnade på ljudböcker i över 4 miljoner timmar under 2019, skriver TNPS. Storytel lanserade i Turkiet i maj 2018 (efter att man köpt en turkisk ljudboksapp hösten 2017) och inledde ett samarbete med telefonoperatören Vodafone ett halvår senare. I år siktar man på att öka lyssningen med 50 procent. Hur många abonnenter motsvarar det? Storytel har tidigare sagt att de svenska kunderna gått från 20 till uppemot 30 timmar i månaden. Gissningsvis är Turkiet på väg mot 50 000 kunder som Storytel antytt krävs för lönsamhet på en marknad.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.