ANNONS

Kritik mot Goodreads efter trollkampanj mot outgiven bok

Falska recensioner är ett problem på Amazon och många andra sajter. Förutom köpta betyg för att lyfta en bok förekommer motsatta attacker för att sänka en bok genom låga betyg. Nu har även Goodreads drabbats. En outgiven bok, In The Black som släpps i oktober 2020, av sci fi-författaren Patrick S Tomlinson fick betyg 1 av mer än hundra Goodreadsmedlemmar. Men många var nyskapade fejkkonton med bilder stulna från andra personer. Goodreads får nu kritik för att inte göra tillräckligt för att stävja troll, även om de raderat många av de falska recensionerna på Tomlinsons bok.
Vi minns problemen som svenska Boktipset hade med falska recensioner för ett par år sedan. Även Storytel har haft problem med användare som sätter ettor på böcker de inte lyssnat på.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se