Kritik mot Goodreads efter trollkampanj mot outgiven bok

Falska recensioner är ett problem på Amazon och många andra sajter. Förutom köpta betyg för att lyfta en bok förekommer motsatta attacker för att sänka en bok genom låga betyg. Nu har även Goodreads drabbats. En outgiven bok, In The Black som släpps i oktober 2020, av sci fi-författaren Patrick S Tomlinson fick betyg 1 av mer än hundra Goodreadsmedlemmar. Men många var nyskapade fejkkonton med bilder stulna från andra personer. Goodreads får nu kritik för att inte göra tillräckligt för att stävja troll, även om de raderat många av de falska recensionerna på Tomlinsons bok.
Vi minns problemen som svenska Boktipset hade med falska recensioner för ett par år sedan. Även Storytel har haft problem med användare som sätter ettor på böcker de inte lyssnat på.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL