ANNONS

Fysiska bokhandlar överlever inte utan ehandel i USA

Vi hör ofta om hur amerikanska indiebokhandlare har vänt trenden och blir fler. Vi har tidigare skrivit om hur nätbokhandeln Bookshop startats för att stötta dessa indiebokhandlare så att de kan tjäna pengar på onlineförsäljning. I en intervju med The Hot Sheet säger Andy Hunter, som ligger bakom projektet, att bara runt 150 bokhandlar av ABA:s totala 2000 butiker har nödvändiga intäkter från ehandel [för att kunna vara lönsamma]. Dessutom flyttar mer och mer försäljning av böcker online för varje år. Andy Hunter:
– Om du tittar på dessa båda trender och följer dem till dess naturliga slutsats – kommer bokhandlar att fortsätta sin återuppståndelse om de inte börjar delta i ehandeln?

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny