Fysiska bokhandlar överlever inte utan ehandel i USA

Vi hör ofta om hur amerikanska indiebokhandlare har vänt trenden och blir fler. Vi har tidigare skrivit om hur nätbokhandeln Bookshop startats för att stötta dessa indiebokhandlare så att de kan tjäna pengar på onlineförsäljning. I en intervju med The Hot Sheet säger Andy Hunter, som ligger bakom projektet, att bara runt 150 bokhandlar av ABA:s totala 2000 butiker har nödvändiga intäkter från ehandel [för att kunna vara lönsamma]. Dessutom flyttar mer och mer försäljning av böcker online för varje år. Andy Hunter:
– Om du tittar på dessa båda trender och följer dem till dess naturliga slutsats – kommer bokhandlar att fortsätta sin återuppståndelse om de inte börjar delta i ehandeln?

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.