ANNONS

Storytel i samarbete med Prins Carl Philips & Prinsessan Sofias Stiftelse

Ljudboken kan underlätta för den som har lässvårigheter. Nu inleder Storytel ett samarbete med Prins Carl Philips & Prinsessan Sofias Stiftelse. Syftet är att motarbeta fördomar och skapa ökad förståelse och respekt för de barn, ungdomar och vuxna som har dyslexi. Foto: iStock.

Storytel inleder ett samarbete med Prins Carl Philips & Prinsessan Sofias Stiftelse. Första steget är en ljudbokklubb för unga med dyslexi.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

KÖP SUPPORTER-PREN fr. 1 kr/dag

Sveriges första ljudbokklubb för unga med dyslexi, slår redan i dag upp sina dörrar i Facebook-forumet Dyslexialand och ger en flygande start för samarbetet mellan Storytel och Prins Carl Philips & Prinsessan Sofias Stiftelse. Flera gemensamma initiativ kommer att presenteras under 2020, skriver Storytel i ett pressmeddelande.

– Storytels mission är att riva barriärer som hindrar människor från att mötas och ta del av fantastiska berättelser. Personer med dyslexi tvingas i dag att brottas med ålderdomliga fördomar och konkreta hinder för sitt läsande. Därför är vi glada och stolta över att få öppna en ljudbokklubb i Dyslexialand tillsammans med Prinsparets Stiftelse, men också sporrade att få hjälpa till att öka kunskapen om dyslexi och visa på möjligheter, säger Åse Ericson, Sverigechef på Storytel, i samma pressmeddelande.

ANNONS

Prinsparets Stiftelse startade 2015 i samband med prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllop, och fokuserar sitt arbete på Prinsparets två hjärtefrågor: en tryggare nätvardag, samt att öka förståelsen och respekten för personer med dyslexi. Enligt Prinsparets Stiftelse har 5-8 procent av befolkningen i Sverige dyslexi och 13-20 procent har någon form av läs- och skrivsvårighet.

–  Prinsparets stiftelse ser verkligen fram emot att tillsammans med Storytel arbeta för ett mer inkluderande samhälle där dyslexi ses som en tillgång och en viktig förmåga att ta in och förmedla kunskap på ett annat sätt. Historien är full av banbrytande och innovativa människor med dyslexi – från Thomas Edison och Selma Lagerlöf till Ingvar Kamprad, Jennifer Aniston och Jamie Oliver – och vi får inte tappa bort framtidens nytänkare, säger Essi Alho, verksamhetsansvarig för Prins Carl Philips & Prinsessan Sofias Stiftelse.

Boktuggs reflektion: Det ska bli intressant att se om det här leder till en utveckling av Storytels app där man idag kan växla mellan att läsa och lyssna på en bok. För den som har lässvårigheter (eller håller på att lära sig läsa) är det en fördel att kunna läsa samtidigt som man lyssnar. Det var detta Amazon genom Audible försökte göra med nya funktionen Captions (som startade en proteststorm från bakåtsträvande förlag och författarorganisationer). Till skillnad från Audible har Storytel oftast tillgång till både ebok och ljudbok redan och ersättningen är densamma oavsett om man läser eller lyssnar.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Tack för att du läste ända hit. Gör du det ofta får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL