Sara Börsvik är Årets Sustainable Leader 2019

Sara Börsvik, vd för Bonnierförlagen. Foto: Peter Jönsson

Sara Börsvik, tillträdande VD på Bonnierförlagen, har blivit utsedd till Årets Sustainable Leader, ett pris som instiftats av BillerudKorsnäs.

Bonnierförlagens tillträdande VD Sara Börsvik har fått ta emot priset Årets Sustainable Leader. Det är första gången utmärkelsen delas ut. Prisutdelningen ägde rum på Executive Inspiration den 7 november på Scandic Continental i Stockholm.

Ur motiveringen: ”Årets Sustainable Leader har med genuinitet, transparens och stort mod drivit både det hållbara ledarskapet och den hållbara affären på ett utmärkande sätt. Med synen på ledarskap som en kontinuerlig lärandeprocess tar vinnaren sig an sina utmaningar och möjligheter med drivkraften att alltid vilja bli bättre, en stor näve empati och ett smittande engagemang”. 

Sara Börsvik är både hedrad och glad, säger hon i en intervju på Bonnierförlagens hemsida.

– Utmärkelsen bekräftar den ambition och det arbete vi på Bonnierförlagen driver kopplat till hållbarhet. Vi arbetar med ett långsiktigt perspektiv. Vi har dels dedikerat en del av vårt finansiella resultat till hållbarhetsinitiativ och dels verkar vi inom ramen för vårt kompetensområde för att vara en aktiv del av samhället och ta vårt ansvar för en hållbar utveckling, säger hon i intervjun.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,