ANNONS

Dagens boktips med mera – 29 oktober 2019

Få människor kunde föreställa sig att en fallande ekonomi skulle kunna ställa till med så mycket som den faktiskt gjorde 1929, när börsen kraschade.

Att handskas med pengar kan vara svårt. Och att handskas med andras pengar verkar vara än svårare, om man ser till börskraschen 1929. Proppen gick ur på dagens datum.

Lär sig människan någonsin? Inte på börsen, i alla fall …

En svart dag, om någon. Den 29 oktober 1929 kraschade börsen i USA och det var då den största katastrofen någonsin, om man ser till effekterna av dem. Då hade börsen i London redan fallit den med, och en tolv år lång depression inleddes över hela världen.

Hela 1920-talet var annars en glädjens tid, ett världskrig var över och folk trodde på en bättre, och trygg framtid. Samtiden var färgad av optimism och folk lämnade landsbygden i USA och flyttade in mot städerna. Att det var farligt att spekulera och tro på evig börsuppgång var så klart vida känt, men ändå drevs situationen vidare. Flera mindre smällar skedde och sedan var det oundvikligt, det som hände.

Ekonomi är en knepig sak, som vi vet, än idag. Vill du för privat del läsa in dig lite? Kolla in titlar som Kraschad : så förlorade jag en miljon på börsen, Dansen kring guldkalven : så förändrades Sverige av börsbubblan, Börspsykologi – så blir du en bättre investerare och Kvinnorna som äger börsen – aktier för nybörjare. Eller varför inte Räkna med känslorna : tankar från en murvel som blev börs-vd och Börsens psykologi : så vinner du över dina hjärnspöken och gör bättre aktieaffärer.

Nya böcker som släpps idag

Idag släpps det 162 böcker på svenska, några av dem är …

Brödmat : från quesadilla till pizza och chimichanga

Brödmat : från quesadilla till pizza och chimichanga

Äntligen är Lisa Lemke tillbaka med en härligt inspirerande kokbok fylld med kunskap om sädesslag och hur man lagar världens viktigaste basföda bröd! I Brödmat får vi smarta och personliga tips och trix för att åstadkomma den enkla men vällagade vardagsmaten. Läs mer »

Söndagsmiddag : riddarna runt det operfekta bordet

Söndagsmiddag : riddarna runt det operfekta bordet

Med sin nya bok reclaimar Ann och Sanna söndagsmiddagen och ger den statusen den en gång hade! 

Riddarna runt det operfekta bordet kokar soppa på spikar, steker halvfabrikat, serverar kalaspuffar och hämtar thai mellan jobb, fotbollsträningar, bebisskrik och ridlektioner. Men på söndagen har de fått nog. Läs mer »

Pandokraterna

Pandokraterna

Klimatförändringar, konsumtion och reifikation: civilisationen står inför stora utmaningar och till råga på allt har organisationen Fraction de Panda upplösts. En avfälling från FDP inser att någonting måste göras och förflyttar striden rakt in i det högsta maktskiktet. Läs mer »

Tågswamin, terapeuten och källans sång : en charmerande novell om urgrundens mystik och om en helig mans något oheliga ingrepp i världens gång

Tågswamin, terapeuten och källans sång : en charmerande novell om urgrundens mystik och om en helig mans något oheliga ingrepp i världens gång

Då, under en meditation i slutet av 1990-talet, framtonade plötsligt en person, en man, som jag i boken kallar Swamin. Genom åren har jag lärt känna denna man mycket väl. Vem är eller kanske hellre, vem var han? ... Läs mer »
Lökar & Knölar : Inspiration - Skötsel - Lexikon

Lökar & Knölar : Inspiration - Skötsel - Lexikon

"Äntligen ett riktigt praktverk om lökväxter på svenska!" Allt om Trädgård

Lök- och knölväxter utgör en stor del av trädgårdens växter. Främst tänker man på vårlökar som snödroppar, pärlhyacinter och tulpaner, men då har man bara skrapat på ytan. Läs mer »
Nickelpojkarna

Nickelpojkarna

BELÖNAD MED PULITZERPRISET 2020

När medborgarrättsrörelsen når den svarta enklaven Frenchtown, tar den unge Elwood orden från Martin Luther King till sitt hjärta: Han är lika bra som någon annan. Elwood drömmer om att bli lärare, men ett oskyldigt misstag leder till att han skickas till uppfostringsanstalten Nickel-akademin, för att bli en ”hedervärd och ärlig man”. Läs mer »

Denna dag i Boktuggs historia – 29 oktober

2018 var rubriken Stephen King-rättighet för 1 dollar och andra nyhetsnotiser.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

info@boktugg.se