fbpx

Nextory: Vi växer snabbast och är näst störst i Sverige

Shadi Bitar, grundare och vd för Nextory. Foto: Anna Ek.

Nextory ökade under det tredje kvartalet 2019 bolagets totala intäkter med hela 130 procent jämfört med samma period föregående år. Nextory säger själva att de är tvåa efter Storytel.

Igår meddelade Bookbeat att de ökade 127 procent och med liten marginal ökar därmed Nextory snabbast jämfört med de andra streamingtjänsterna, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Nextory har även slagit nytt användarrekord under sommaren.

Nextorys kundbas har ökat kraftigt de senaste tre åren och nu är Nextory den näst största boktjänsten på den svenska marknaden, enligt bolaget själva. Idag finns appen tillgänglig i Sverige, Finland och Tyskland. Innan årsskiftet kommer bolaget också att lanseras på ytterligare tre europeiska marknader.

ANNONS

– Digitala böcker är hetare än någonsin. 2019 har såhär långt varit ett fantastiskt år för Nextory och för den digitala bokmarknaden i stort. Vi fortsätter därför att växla upp och ser nu mycket fram emot fler lyckade utlandslanseringar, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory i ett pressmeddelande.

Fem snabba frågor till Shadi Bitar

Uppdatering: vi ställde några snabba frågor till Nextorys VD för att få veta mer än det som stod i pressreleasen.

Inga siffror på antal abonnenter?
– Nej, vi går fortfarande inte ut med exakt antal användare.

Ni startar upp på fler marknader, vilka? Hur kommer ni att arbeta – anställer ni folk i varje land eller kör ni det från Sverige?
– Vi kommer huvudsakligen att arbeta från Sverige, men nu har vi också olika team som jobbar på plats i Finland och Tyskland. Under nästa vecka kommer mer information om vilka marknader vi lanserar på innan årsskiftet.

Hur många anställda har Nextory idag?
– Vi börjar närma oss 40 heltidsanställda medarbetare.

Ni har inte presenterat bokslutet för förra året ännu, hur gick 2018 rent ekonomiskt?
– Bokslutet för 2018 är under handläggning på Bolagsverket och kommer publiceras inom kort. Vi är mycket nöjda med utfallet under 2018 då vi både överträffade tillväxtmål och resultatmål.

Hur mycket större tror du den svenska ljudboksmarknaden kan bli?
– Ljudboksmarknaden kommer att fortsätta växa. Läsvanor och beteende ändras över tid och varje dag upptäcker allt fler hur magiskt det är med digitala böcker. Marknaden är därför långt ifrån mättad.

Fotnot: Varken Bookbeat eller Nextory behöver redovisa sin omsättning (förutom i årsredovisningen) eller antalet abonnenter eftersom det är privatägda ej börsnoterade bolag, till skillnad från Storytel som behöver kommunicera omsättningssiffror och andra nyckeltal varje kvartal.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny