fbpx

Audible avvaktar lansering av Captions efter förlagens stämning

Amazonägda Audible säger nu att de inte kommer att lansera funktionen för maskintextning av ljudböcker efter att förlagen stämt Audible för att stoppa Captions. I avvaktan på att denna tvist ska lösas begränsar Audible de fortsatta testerna av Captions till titlar som återfinns inom Public Domain, alltså klassiker där upphovsrätten gått ut. Till att börja med kommer Audible nu att göra funktionen tillgänglig för elverna på ett antal skolor i USA. Audible har tidigare sagt att de ser Captions som ett verktyg i undervisningen. (Publishers Weekly)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny