Fyra förlag vill köpa Millennium-rättigheterna

Petter Stordalen. Foto: pressbild.

Enligt Expressen vill fyra förlag köpa rättigheterna till Stieg Larssons Millennium-serie. Petter Stordalens Strawberry Publishing kan vara ett av dem.

– Vi har blivit kontaktade av fyra olika förlag, men inget är påskrivet ännu. Vi går och grunnar på det och ser vad som är bäst, säger Joachim Larsson till Expressen.

Joachim Larsson är Stieg Larssons bror och vd i i bolaget Moggliden AB, som äger rättigheterna till Millennium. Moggliden AB hade enligt senaste bokslutet samlade tillgångar på drygt 375 Mkr.

Han bekräftar inte vilka förlag det handlar om, men enligt uppgifter till Expressen är ett av dem Petter Stordalens svenska förlag Strawberry Publishing. Rebecka Leffler på Strawberry varken bekräftar eller dementerar uppgifterna.

Det är klart att David Lagercrantz inte ska skriva fler Millenniumböcker, men det är än så länge osagt om någon annan kommer att ta vid. Boktugg gjorde en egen lista med sju tänkbara kandidater att skriva nästa bok i serien.

Boktuggs analys: Vilka förlag skulle kunna tänkas ta över Millenniumserien? Bonnierförlagen givetvis. Kanske ett offensivt förlag med fokus på få stora titlar som Bookmark? Piratförlaget som en gång i tiden hade manus på originaltrilogin för läsning. Andra tänkbara är en internationell förlagsgrupp som HarperCollins som köper världsrättigheterna? Polaris vars ägare har ett tydligt direktiv att växa i Sverige. Kandidaterna är många. Om familjen nu vill ha fler böcker i serien.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL