fbpx

Fyra förlag vill köpa Millennium-rättigheterna

Petter Stordalen. Foto: pressbild.

Enligt Expressen vill fyra förlag köpa rättigheterna till Stieg Larssons Millennium-serie. Petter Stordalens Strawberry Publishing kan vara ett av dem.

– Vi har blivit kontaktade av fyra olika förlag, men inget är påskrivet ännu. Vi går och grunnar på det och ser vad som är bäst, säger Joachim Larsson till Expressen.

Joachim Larsson är Stieg Larssons bror och vd i i bolaget Moggliden AB, som äger rättigheterna till Millennium. Moggliden AB hade enligt senaste bokslutet samlade tillgångar på drygt 375 Mkr.

Han bekräftar inte vilka förlag det handlar om, men enligt uppgifter till Expressen är ett av dem Petter Stordalens svenska förlag Strawberry Publishing. Rebecka Leffler på Strawberry varken bekräftar eller dementerar uppgifterna.

Det är klart att David Lagercrantz inte ska skriva fler Millenniumböcker, men det är än så länge osagt om någon annan kommer att ta vid. Boktugg gjorde en egen lista med sju tänkbara kandidater att skriva nästa bok i serien.

Boktuggs analys: Vilka förlag skulle kunna tänkas ta över Millenniumserien? Bonnierförlagen givetvis. Kanske ett offensivt förlag med fokus på få stora titlar som Bookmark? Piratförlaget som en gång i tiden hade manus på originaltrilogin för läsning. Andra tänkbara är en internationell förlagsgrupp som HarperCollins som köper världsrättigheterna? Polaris vars ägare har ett tydligt direktiv att växa i Sverige. Kandidaterna är många. Om familjen nu vill ha fler böcker i serien.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny