ANNONS

Barnen får ett eget program i år på Bokbordet Stockholm

Jessica Pellegrini. Foto: Anna Simonsson

På söndag den 18 augusti 2019 är det dags för det årliga evenemanget Bokbordet Stockholm. Nytt för i år är ett särskilt barnområde vid Norra Latin.

För 29:e året i rad samlas bokförlag, litterära sällskap och andra bokrelaterade aktörer för en stor bokmarknad i centrala Stockholm. Precis som förra året håller utställarna till runt Norra Bantorget, i kvarteren omkring Norra Latin, Centralbadet och Drottninggatan ner mot Kungsgatan och Sergels torg. 

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Evenemanget har en lång tradition (tidigare under namnet Världens längsta bokbord) men i år är första gången som Bokbordet Stockholm satsar lite extra på de unga besökarna. Ett särskilt barnområde med en barnscen byggs upp vid Norra Latin, där det kommer pågå ett program för barn.

– Förutom ett par enskilda inslag för barn har bokbordet alltid riktat sig till den vuxna publiken tidigare. Från och med förra året finns en musikscen inne på Norra Latins skolgård där Kulturskolan underhåller med jazz, och i år lägger vi alltså till en barnscen där det kommer att mimas, improviseras och musiceras utifrån olika böcker, säger Jessica Pellegrini, arrangör för Barnens bokbord som har satt ihop ett program med utgångspunkt i barnlitteraturen.

– Vi tyckte vi att det var viktigt att programmen på Barnens bokbord verkligen hade boken i fokus på olika sätt, inte bara var roliga tomtebloss för att locka barnen till området, och det hoppas jag att vi har lyckats med. 

På programmet står bland annat: Barnens bokbuss, Johanna Hellsing som kommer sjunga och spela sin pappa Lennart Hellsings sånger, papperskonst, Teater Kung och Drottning med föreställningen ”Bokimpro”, ”Det levande biblioteket” med Svenska Mim, Alfabeta bokförlag som firar Gruffalon 20 år.

ANNONS

Är försäljningen av barnlitteratur också samlad på något vis?
– Vi har försökt samla det, men det kan fortfarande spreta en del. Vi vill gärna få barndelen ännu mer samlad till nästa år, då vi hoppas kunna hålla till i den fina lilla parken mitt i Norra Bantorget. Vi har dock insett att det hela är en process, många utställare (som säljer både barn- och vuxenböcker) har varit med sedan första början och har hittat sin favoritplats att stå på. Så vi tänker att det får ta lite tid att samla all barnlitteratur till samma område, säger Jessica.

Vad ser du mest fram emot med årets evenemang?
– Att förhoppningsvis hinna njuta av de många fina uppträdandena, samtalen och musiken på alla de olika scenerna. Kanske kunna fynda en och annan bok också?

Praktisk info om Bokbordet Stockholm, 18 augusti 2019: Barnområdet finns i och omkring den lilla parken vid entrén av Norra Latin och håller öppet kl 12–16. Andra programpunkter för vuxna pågår vid Centralbadet, Marmorhallen och Norra Latins skolgård. Bokmarknaden (för alla åldrar) sträcker sig från Norra Bantorget till Drottninggatan och pågår kl 11–18. Fri entré gäller till hela eventet.

Läs mer på bokbordetstockholm.se eller på eventets Facebooksida.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Relaterade nyheter