fbpx

Norstedts förlagsgrupp ökade intäkterna första halvåret 2019

Olle Lidbom, kommunikationschef på Norstedts förlagsgrupp. Foto: Hugo Thambert.

Det går bättre för Norstedts förlagsgrupp än vad som framgår av Storytels kvartalsrapport. Det är de digitala interna intäkterna som spökar.

– Vi är ett modernt förlagshus. Vi tittar på verk och då räknas alla format, inte bara de tryckta. Därför är det viktigt att poängtera att våra intäkter i Storytels rapport är exklusive ljudboksintäkter från Storytel, säger Olle Lidbom, kommunikationschef för Norstedts förlagsgrupp.

I Storytels kvartalsrapport för Q2-2019 nämns att försäljningen av tryckta böcker minskar och det kan först se ut som att den traditionella Publishingdelen hade ett svagt första halvår eftersom omsättningen sjönk till 216 Mkr från 232 Mkr samma period 2018.

ANNONS

Men i fotnoterna kan man läsa att affärsområdet Print Publishing visserligen innefattar digitala intäkter men endast från försäljningskanaler utanför Storytel. Med andra ord har omsättningen rensats från all försäljning av eböcker och ljudböcker i Storytels streamingtjänst.

Eftersom mer än 30 procent av intäkterna för Norstedts Förlagsgrupp numera är digitala så blir det än mer missvisande när 70–80 procent av streamingintäkterna räknats bort.

– Norstedts förlagsgrupp ökade omsättningen med 7 procent under det första halvåret jämfört med samma period förra året, berättar Olle Lidbom.

Bland förlagets storsäljare i år (på verksnivå, dvs alla format) finns bland andra: 
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny