ANNONS

Norstedts förlagsgrupp ökade intäkterna första halvåret 2019

Olle Lidbom, kommunikationschef på Norstedts förlagsgrupp. Foto: Hugo Thambert.

Det går bättre för Norstedts förlagsgrupp än vad som framgår av Storytels kvartalsrapport. Det är de digitala interna intäkterna som spökar.

– Vi är ett modernt förlagshus. Vi tittar på verk och då räknas alla format, inte bara de tryckta. Därför är det viktigt att poängtera att våra intäkter i Storytels rapport är exklusive ljudboksintäkter från Storytel, säger Olle Lidbom, kommunikationschef för Norstedts förlagsgrupp.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

I Storytels kvartalsrapport för Q2-2019 nämns att försäljningen av tryckta böcker minskar och det kan först se ut som att den traditionella Publishingdelen hade ett svagt första halvår eftersom omsättningen sjönk till 216 Mkr från 232 Mkr samma period 2018.

Men i fotnoterna kan man läsa att affärsområdet Print Publishing visserligen innefattar digitala intäkter men endast från försäljningskanaler utanför Storytel. Med andra ord har omsättningen rensats från all försäljning av eböcker och ljudböcker i Storytels streamingtjänst.

Eftersom mer än 30 procent av intäkterna för Norstedts Förlagsgrupp numera är digitala så blir det än mer missvisande när 70–80 procent av streamingintäkterna räknats bort.

– Norstedts förlagsgrupp ökade omsättningen med 7 procent under det första halvåret jämfört med samma period förra året, berättar Olle Lidbom.

ANNONS

Bland förlagets storsäljare i år (på verksnivå, dvs alla format) finns bland andra: 


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se