ANNONS

Klart: Barnes & Noble får samma ägare som Waterstones

Nu har (brittiska bokhandelskedjan) Waterstones ägare Elliot Advisors formellt slutfört köpet av (amerikanska bokhandelskedjan) Barnes & Noble och Waterstones VD James Daunt flyttar till New York för att, får man förmoda, ”make Barnes & Noble Great (Britain?) Again”. Han kommer att dela sin tid mellan NY (75 procent) och London (resten), vilket inte låter riktigt som Green Bookselling. Daunt menar att även brittiska bokhandlare tjänar på att amerikansk bokhandel mår bra. ”En värld som bara bestod av Amazon i USA skulle vara väldigt alarmerande för oss i UK”, säger han till The Bookseller.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se