ANNONS

Norstedts backar – Millennium 6 släpps även på Bokus Play

Storytel får inte exklusivitet på Hon som måste dö av David Lagercrantz. Akademibokahandeln tvingade Norstedts att backa och låta även Bokus Play få tillgång. Bakgrundsfoto: Pixabay. Montage: Boktugg.

Sjätte boken i Millenniumserien, Hon som måste dö av David Lagercrantz, skulle släppas exklusivt för Storytel i streaming. Men nu backar Norstedts och även Bokus Play kommer att ha boken den 22 augusti.

Så snart Norstedts meddelat att den sista delen i Millennium-serien skulle släppas exklusivt (under 3 månader) för streaming av ljudbok och ebok till Storytel så ställde sig bok-Sverige frågan om Akademibokhandeln skulle agera på samma sätt som de gjorde med Dag Öhrlunds nya bok: plocka bort den ur sortimentet även i pappersformat.

Exakt hur detta framfördes till Norstedts framgår inte av Akademibokhandelns pressmeddelande. De skriver kort och gott:

”Norstedts Förlagsgrupp har tidigare meddelat att de inför lanseringen av Hon som måste dö, den sista delen i Millennium-serien av David Lagercrantz – avsåg att ge Storytel 3 månaders exklusivitet på titeln bland abonnemangstjänsterna. Efter en god dialog med Norstedts har Bokhandelsgruppen säkrat tillgång till ljudboksversionen även för abonnemangstjänsten Bokus Play.”

ANNONS

Men med tanke på att Akademibokhandeln står för 75 procent av försäljningen av allmänlitteratur i Sverige har Norstedts inte råd att vara utan dem. Dessutom är Bokus Play en så liten aktör att det inte kommer att påverka effekten av exklusivitet. Bortsett från det faktum att Storytel då inte kan skriva ”Nya Millennium endast på Storytel”.

– Vår inställning är enkel; vi vill kunna erbjuda våra kunder möjligheten att själva välja hur man vill ta del av en läsupplevelse. Vi marknadsför och säljer nylanserade böcker när vi får tillgång till dem i alla aktuella format, dvs som fysisk bok, som e-bok och som ljudbok samt i alla våra kanaler säger Maria Edsman, VD på Bokhandelsgruppen, i pressmeddelandet.

Akademibokhandeln jobbar hårt för att marknadsföra Bokus Play både till kedjans drygt 2 miljoner medlemmar och Bokus 700 000 kunder. Bokus Play-abonnemanget ger även fördel vid köp av fysiska böcker i dessa kanaler, vilket gör det viktigt att nya böcker finns tillgängliga i alla format och kanaler inom Bokhandelsgruppen. Millennium 6 kommer att finnas till försäljning och lyssning i Bokhandelsgruppens samtliga kanaler den 22 augusti 2019″, skriver Akademibokhandeln.

Den nya Millennium-boken kommer även att finnas tillgänglig för nedladdning både som ebok och ljudbok. Exklusiviteten gäller enbart prenumerationstjänsterna och blockerar alltså Bookbeat och Nextory fram till den 22 november.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se