ANNONS

Norstedts backar – Millennium 6 släpps även på Bokus Play

Storytel får inte exklusivitet på Hon som måste dö av David Lagercrantz. Akademibokahandeln tvingade Norstedts att backa och låta även Bokus Play få tillgång. Bakgrundsfoto: Pixabay. Montage: Boktugg.

Sjätte boken i Millenniumserien, Hon som måste dö av David Lagercrantz, skulle släppas exklusivt för Storytel i streaming. Men nu backar Norstedts och även Bokus Play kommer att ha boken den 22 augusti.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 29,16 kr/mån.

Så snart Norstedts meddelat att den sista delen i Millennium-serien skulle släppas exklusivt (under 3 månader) för streaming av ljudbok och ebok till Storytel så ställde sig bok-Sverige frågan om Akademibokhandeln skulle agera på samma sätt som de gjorde med Dag Öhrlunds nya bok: plocka bort den ur sortimentet även i pappersformat.

Exakt hur detta framfördes till Norstedts framgår inte av Akademibokhandelns pressmeddelande. De skriver kort och gott:

ANNONS

”Norstedts Förlagsgrupp har tidigare meddelat att de inför lanseringen av Hon som måste dö, den sista delen i Millennium-serien av David Lagercrantz – avsåg att ge Storytel 3 månaders exklusivitet på titeln bland abonnemangstjänsterna. Efter en god dialog med Norstedts har Bokhandelsgruppen säkrat tillgång till ljudboksversionen även för abonnemangstjänsten Bokus Play.”

Men med tanke på att Akademibokhandeln står för 75 procent av försäljningen av allmänlitteratur i Sverige har Norstedts inte råd att vara utan dem. Dessutom är Bokus Play en så liten aktör att det inte kommer att påverka effekten av exklusivitet. Bortsett från det faktum att Storytel då inte kan skriva ”Nya Millennium endast på Storytel”.

– Vår inställning är enkel; vi vill kunna erbjuda våra kunder möjligheten att själva välja hur man vill ta del av en läsupplevelse. Vi marknadsför och säljer nylanserade böcker när vi får tillgång till dem i alla aktuella format, dvs som fysisk bok, som e-bok och som ljudbok samt i alla våra kanaler säger Maria Edsman, VD på Bokhandelsgruppen, i pressmeddelandet.

Akademibokhandeln jobbar hårt för att marknadsföra Bokus Play både till kedjans drygt 2 miljoner medlemmar och Bokus 700 000 kunder. Bokus Play-abonnemanget ger även fördel vid köp av fysiska böcker i dessa kanaler, vilket gör det viktigt att nya böcker finns tillgängliga i alla format och kanaler inom Bokhandelsgruppen. Millennium 6 kommer att finnas till försäljning och lyssning i Bokhandelsgruppens samtliga kanaler den 22 augusti 2019″, skriver Akademibokhandeln.

Den nya Millennium-boken kommer även att finnas tillgänglig för nedladdning både som ebok och ljudbok. Exklusiviteten gäller enbart prenumerationstjänsterna och blockerar alltså Bookbeat och Nextory fram till den 22 november.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL