ANNONS

Sista Millennium släpps exklusivt på Storytel

David Lagercrantz. Foto: Cato Lein

I augusti kommer den sjätte och avslutande Millennium-boken Hon som måste dö att släppas exklusivt på Storytel. De övriga streamingtjänsterna får vänta i tre månader.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 29,16 kr/mån.

Tidigare i veckan avslöjade Boktugg att Dag Öhrlunds nya roman släpps exklusivt på Storytel som ljudbok, och enligt uppgifter från Kristoffer Lind på Lind & Co som kom fram i Förlagspodden gäller avtalet i sex månader. Även tre populära barnböcker i Somnaserien (Kaninen som så gärna ville somna med uppföljare) finns hädanefter exklusivt på Storytel.

Nu står det också klart att David Lagercrantz kommande Millennium-bok Hon som måste dö som släpps 22 augusti på Norstedts, bara kommer att streamas på Storytel de första tre månaderna, något som Svensk Bokhandel var först att skriva om.

– Vi har några teser som vi vill testa. Vi vill undersöka vad som händer när den största ljudboksstreamingtjänsten satsar allt på den största boken, säger Olle Lidbom, kommunikationschef på Norstedts, till SvB.

Enligt Olle erbjuder Storytel ett marknadsföringspaket utan dess like. Han tror dock inte att att varken förlag, återförsäljare eller läsare gagnas av exklusivitet och därför släpper Norstedts boken till övriga streamingtjänster efter tre månader.

I fallet med Dag Öhrlund bestämde sig Akademibokhandeln och Bokus för att inte sälja den nya tryckta boken, som en reaktion på att de inte fick tillgång till ljudboken i Bokus Play. Men det finns ännu inga uppgifter om de kommer att behandla den nya Millennium på samma vis.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL