fbpx

Här är de nominerade till Barnradions bokpris 2019

De fem nominerade böckerna till Barnradions bokpris 2019. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Fem böcker är nominerade till Barnradions bokpris 2019. Den vinnande boken kommer att utses av en jury bestående av femte- och sjätteklassare från Rosengårdsskolan i Malmö.

Två böcker från Rabén & Sjögren, två från Bonnier Carlsen och en från Natur & Kultur är nominerade till Barnradions bokpris 2019:

Vittran av Annalena Hedman, Natur & Kultur. En världsberömd fotbollsspelare dimper ner i en liten by och möter två bröder, människors vänlighet och Vittrans magi.

ANNONS

Till Vial: 8400 dagar kvar av Henrik Ståhl, Bonnier Carlsen. Från pjäs till film och nu som bok ger den oss ett perspektiv på vårt liv på jorden och vår framtid, var den nu må vara.

F som i sämst av Cilla Jackert, Rabén & Sjögren. En berättelse om att duga som den man är och allt det man kan skyffla under en säng för att dölja den man är.

Tusen stjärnors ö av Emma Karinsdotter, Bonnier Carlsen. När sorgen har förlamat hemmet drivs Tigris ut på en egen resa för att få veta sanningen om det som har hänt.

Ett annat jag: Projekt Gemini av Carin Gerhardsen och Petter Lidbeck, Rabén & Sjögren. En deckare som speglar DNA-teknikens avigsidor, där en sida måste dö för att den andra ska leva.

Bokförlag och författare har fått nominera svenska barnböcker för 9-12-åringar utgivna mellan juni 2018 och juni 2019. En jury bestående av ett stort antal femte- och sjätteklassare samt tre vuxna jurymedlemmar har läst samtliga böcker nominerade av förlag och författare.

I vuxenjuryn sitter f.d. läsambassadören Anne-Marie Körling, bibliotekarien Elisabet Niskikari från Malmö och kuratorn Samuel Girma från Konsthall C i Stockholm.

Radioprogrammen där en barnjury diskuterar fem av årets bästa böcker för 9-12-åringar tillsammans med programledaren Manuel Cubas sänds i P4 under läslovet v.44. Den vinnande boken avslöjas i det sista programmet som sänds i P4 3 november.

Barnradions bokpris är Barnradion Sveriges Radios och Utbildningsradions pris för årets bästa svenska barnbok för 9–12-åringar. Förlagan till Barnradions bokpris var Barnens Romanpris som delades ut mellan 2010 och 2015. Prissumman är 30 000 kr.

Förra årets vinnare av Barnradions bokpris var Comedy queen av Jenny Jägerfeld och året dessförinnan vann Ylvania – Sagan om ljusbäraren av Ylva Hällen med illustrationer av Marcus Gunnar Pettersson.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny