ANNONS

Arne Wickander vann Selmapriset 2019 med punkbok

Författaren Arne Wickander vann Selmapriset 2019 för sin bok den tredje punkarn.

Vinnaren av Selmapriset 2019, för Sveriges bästa egenutgivna bok förra året, är utsedd. Författaren Arne Wickander får priset för boken den tredje punkarn.

den tredje punkarn vinner Selmapriset. Det var som fan. Det kunde jag inte drömma om när jag satte mej och började misshandla språket i min berättelse om stockholmsförorten Bollmora på sjuttiotalet. Skitkul att en hyllning till punkarna, miljonprogrammets galnaste gäng, får pris, säger Arne Wickander i ett pressmeddelande.

Selmapriset instiftades 2014 som Sveriges första stora pris för egenutgivna böcker och det blev genast omtalat. Målet var att belöna bästa egenutgivna bok och samtidigt öka intresset för egenutgivna böcker bland allmänheten och media. Priset delas ut av Vulkan som, enligt egen uppgift, är Nordens största aktör inom egenutgivning.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss gärna att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Bli en INSIDER från 96 öre per dag. Du kan också ge ett bidrag på 25 kr eller kanske 500 kr. Eller helt valfritt belopp. Vi tar även Swish

Vinnare Selmapriset 2019: den tredje punkarn av Arne Wickander.

Juryns motivering: “Medryckande och med en unik och uppfriskande berättarröst följer läsaren storyn om en grupp unga punkare och deras spontana vansinnesfärder genom tillvaron. Förutom att den tredje punkarn är ett färgsprakande porträtt över den ungdomskult som växte fram på 70-talet med punken — är boken en humoristisk skildring när den är som allra bäst: intelligent, rak och verklighetsbaserad. Var man ung under denna period kommer att känna igen sig i många dråpligheter.”

– Det finns böcker som är tidlösa och som generation efter generation vill och kan ta till sig. Med sin bok den tredje punkarn har Arne Wickander tvivelsutan skapat en modern klassiker som kommer att stå rakryggad långt in i framtiden, säger Magnus Utvik, juryordförande.

Vi har tidigare skrivit om alla de nominerade till Selmapriset 2019.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel, via smidig kortbetalning25 kr eller 150 kr eller välj annat belopp. Du kan även swisha till 123-483 18 71klicka här för QR-kod. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Är du författare eller jobbar i branschen? Då ska du prenumerera på INSIDER Basic eller Business och läsa Skrivtugg och Analysbrevet.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se