fbpx

Arne Wickander vann Selmapriset 2019 med punkbok

Författaren Arne Wickander vann Selmapriset 2019 för sin bok den tredje punkarn.

Vinnaren av Selmapriset 2019, för Sveriges bästa egenutgivna bok förra året, är utsedd. Författaren Arne Wickander får priset för boken den tredje punkarn.

den tredje punkarn vinner Selmapriset. Det var som fan. Det kunde jag inte drömma om när jag satte mej och började misshandla språket i min berättelse om stockholmsförorten Bollmora på sjuttiotalet. Skitkul att en hyllning till punkarna, miljonprogrammets galnaste gäng, får pris, säger Arne Wickander i ett pressmeddelande.

Selmapriset instiftades 2014 som Sveriges första stora pris för egenutgivna böcker och det blev genast omtalat. Målet var att belöna bästa egenutgivna bok och samtidigt öka intresset för egenutgivna böcker bland allmänheten och media. Priset delas ut av Vulkan som, enligt egen uppgift, är Nordens största aktör inom egenutgivning.

Vinnare Selmapriset 2019: den tredje punkarn av Arne Wickander.

ANNONS

Juryns motivering: “Medryckande och med en unik och uppfriskande berättarröst följer läsaren storyn om en grupp unga punkare och deras spontana vansinnesfärder genom tillvaron. Förutom att den tredje punkarn är ett färgsprakande porträtt över den ungdomskult som växte fram på 70-talet med punken — är boken en humoristisk skildring när den är som allra bäst: intelligent, rak och verklighetsbaserad. Var man ung under denna period kommer att känna igen sig i många dråpligheter.”

– Det finns böcker som är tidlösa och som generation efter generation vill och kan ta till sig. Med sin bok den tredje punkarn har Arne Wickander tvivelsutan skapat en modern klassiker som kommer att stå rakryggad långt in i framtiden, säger Magnus Utvik, juryordförande.

Vi har tidigare skrivit om alla de nominerade till Selmapriset 2019.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny