ANNONS

Nu har Nextory lanserat sin tjänst i Tyskland

Tyskland är troligen Europas största ljudboksmarknad, något som lockar de svenska streamingtjänsterna att lansera sig där. Foto: iStock.

Nu finns Nextorys tjänst live i Tyskland. Även tyska läsare och lyssnare ska kunna välja bland tiotusentals ljudböcker och eböcker.

– Tyskland är det andra landet vi lanserar i utanför Sverige och det känns helt fantastiskt att vi nu etablerar oss på en av världens största marknader för digitala böcker. Den tyska bokbranschen har kommit långt i sin digitala transformation och det finns en enorm potential för såväl ljud- som e-böcker, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory, i ett pressmeddelande.

Bookbeat finns på den tyska marknaden sedan hösten 2017 och Nextory aviserade redan i höstas att man var på väg in. Idag släpptes tjänsten. Storytel blir därmed trea in på tyska marknaden av de svenska ljudbokstjänsterna när de lanserar i sommar.

ANNONS

Den digitala bokmarknaden i Tyskland växer så det knakar. Försäljningen av digitala ljud- och e-böcker beräknades under förra året till cirka 285 miljoner euro med omkring 21,6 miljoner läsare och lyssnare, skriver Nextory.

Prismässigt väljer Nextory att ha tre olika paket för den tyska marknaden där det minsta (silver) kostar 13,99 euro (motsvarande 146 kr) per månad, mellan (guld) 16,99 euro och familj 19,99 euro (208 kr) där de två mindre abonnemangen är för en person medan familjeabonnemanget är för 2-4 personer. Det ska jämföras med konkurrenten Bookbeat som har två olika paket för 14,90 euro för max 30 timmars ljudbokslyssning respektive 19,90 euro för obegränsad lyssning. Hos Bookbeat kan tyskarna sedan lägga till fler familjemedlemmar för 4,90 euro per månad.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se