ANNONS

Peter Grönlund regisserar Fredrik Backmans ”Björnstad” för HBO

Ulf Stenberg och Aliette Opheim är några av skådespelarna som ska synas i "Björnstad". Foto: Niclas Maupoix.

Planerna på en tv-serie baserad på Björnstad-böckerna av Fredrik Backman blir allt mer konkreta. Nu är det klart att Peter Grönlund ska regissera första säsongen åt HBO Nordic.

Boktugg har tidigare berättat att rättigheterna sålts. Nu har HBO Nordic beställt den svenska serien Björnstad, som är en bearbetning av Fredrik Backmans succéroman med samma namn. Prisbelönte Peter Grönlund, som bland annat har regisserat filmen ”Goliat”, ska regissera de fem entimmesavsnitten.

– Här finns allt man behöver för ett starkt känsloladdat drama. Jag ser oerhört mycket fram emot att jobba med våra hockeyungdomar, vår fantastiska cast – och med Filmlance och HBO, säger han i ett pressmeddelande.

I ledande roller syns bland andra Ulf Stenberg och Aliette Opheim. Producenter är Filmlance International. Serien har premiär samtidigt på HBO Nordic och HBO Europe.

Björnstad är den första delen i en planerad romansvit om en stad som krymper för varje år. Den handlar om hockeylaget, stadens stolthet, och en hemsk händelse som påverkar hela samhället.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se