Peter Grönlund regisserar Fredrik Backmans ”Björnstad” för HBO

Ulf Stenberg och Aliette Opheim är några av skådespelarna som ska synas i "Björnstad". Foto: Niclas Maupoix.

Planerna på en tv-serie baserad på Björnstad-böckerna av Fredrik Backman blir allt mer konkreta. Nu är det klart att Peter Grönlund ska regissera första säsongen åt HBO Nordic.

Boktugg har tidigare berättat att rättigheterna sålts. Nu har HBO Nordic beställt den svenska serien Björnstad, som är en bearbetning av Fredrik Backmans succéroman med samma namn. Prisbelönte Peter Grönlund, som bland annat har regisserat filmen ”Goliat”, ska regissera de fem entimmesavsnitten.

– Här finns allt man behöver för ett starkt känsloladdat drama. Jag ser oerhört mycket fram emot att jobba med våra hockeyungdomar, vår fantastiska cast – och med Filmlance och HBO, säger han i ett pressmeddelande.

I ledande roller syns bland andra Ulf Stenberg och Aliette Opheim. Producenter är Filmlance International. Serien har premiär samtidigt på HBO Nordic och HBO Europe.

Björnstad är den första delen i en planerad romansvit om en stad som krymper för varje år. Den handlar om hockeylaget, stadens stolthet, och en hemsk händelse som påverkar hela samhället.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL