fbpx

Storytel igång igen efter 16 timmars nedtid

Storytel drabbades av driftstörningar på torsdagskvällen. Nätverksfel hos underleverantören Levonline sänkte Storytel i hela världen.

Storytel är tillbaka online efter serverhaveriet på torsdagskvällen. Ett hårdvarufel hos en underleverantör sänkte hela tjänsten under drygt 16 timmar.

– Vi kan nu äntligen meddela att Storytel ska fungera för samtliga användare igen. Driftsstoppet som orsakats av ett problem hos vår leverantör berodde på en felaktig switch där de ordinarie automatiska backup-systemen som vanligtvis går igång inte fungerade denna gång, säger Sandra Olt, PR- och kommunikationsansvarig på Storytel.

Det var på torsdagskvällen vid 21-tiden som både streamingtjänsten och Storytel.se gick ner – inte bara i Sverige utan i alla femton länder, som Boktugg kunnat berätta tidigare.

– Vi arbetar på och kommer implementera ett antal åtgärder och uppdateringar i våra system så det inte ska ske igen. Vi beklagar återigen alla kunder som blivit drabbade och säger stort tack för allas förståelse, säger Sandra Olt.

ANNONS

På fredagseftermiddagen runt kl 13.30 var både hemsidor och själva tjänsten tillbaka i normal drift, enligt Storytel.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.