ANNONS

Storytel igång igen efter 16 timmars nedtid

Storytel drabbades av driftstörningar på torsdagskvällen. Nätverksfel hos underleverantören Levonline sänkte Storytel i hela världen.

Storytel är tillbaka online efter serverhaveriet på torsdagskvällen. Ett hårdvarufel hos en underleverantör sänkte hela tjänsten under drygt 16 timmar.

– Vi kan nu äntligen meddela att Storytel ska fungera för samtliga användare igen. Driftsstoppet som orsakats av ett problem hos vår leverantör berodde på en felaktig switch där de ordinarie automatiska backup-systemen som vanligtvis går igång inte fungerade denna gång, säger Sandra Olt, PR- och kommunikationsansvarig på Storytel.

Det var på torsdagskvällen vid 21-tiden som både streamingtjänsten och Storytel.se gick ner – inte bara i Sverige utan i alla femton länder, som Boktugg kunnat berätta tidigare.

– Vi arbetar på och kommer implementera ett antal åtgärder och uppdateringar i våra system så det inte ska ske igen. Vi beklagar återigen alla kunder som blivit drabbade och säger stort tack för allas förståelse, säger Sandra Olt.

På fredagseftermiddagen runt kl 13.30 var både hemsidor och själva tjänsten tillbaka i normal drift, enligt Storytel.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL