Storytel igång igen efter 16 timmars nedtid

Storytel drabbades av driftstörningar på torsdagskvällen. Nätverksfel hos underleverantören Levonline sänkte Storytel i hela världen.

Storytel är tillbaka online efter serverhaveriet på torsdagskvällen. Ett hårdvarufel hos en underleverantör sänkte hela tjänsten under drygt 16 timmar.

– Vi kan nu äntligen meddela att Storytel ska fungera för samtliga användare igen. Driftsstoppet som orsakats av ett problem hos vår leverantör berodde på en felaktig switch där de ordinarie automatiska backup-systemen som vanligtvis går igång inte fungerade denna gång, säger Sandra Olt, PR- och kommunikationsansvarig på Storytel.

Det var på torsdagskvällen vid 21-tiden som både streamingtjänsten och Storytel.se gick ner – inte bara i Sverige utan i alla femton länder, som Boktugg kunnat berätta tidigare.

– Vi arbetar på och kommer implementera ett antal åtgärder och uppdateringar i våra system så det inte ska ske igen. Vi beklagar återigen alla kunder som blivit drabbade och säger stort tack för allas förståelse, säger Sandra Olt.

På fredagseftermiddagen runt kl 13.30 var både hemsidor och själva tjänsten tillbaka i normal drift, enligt Storytel.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL