fbpx

Bulgarien blir Storytel-land nummer 15

Bulgarien med huvudstaden Sofia blir nästa resmål för Storytel. Foto: iStock.

Det närmar sig land nummer aderton för Storytel. Idag lanseras tjänsten i Bulgarien, vilket blir nr 15 i ordningen.

Svenska Storytel får ses som världsledande på streamingtjänster för ljudböcker och eböcker. Redan tidigare hade man lovat att det skulle bli 15 länder före årsskiftet och därmed var dagens lansering i Bulgarien ingen högoddsare, vilket både Boktugg och TNPS skrivit om tidigare. Så sent som i lördags skrev för övrigt TNPS att en officiell lansering i Bulgarien är planerad till den internationella bokmässan i Sofia, Bulgariens huvudstad, som lockar 50 000 besökare. Den pågår 11-16 december.

Den 19 september 2017 meddelade Storytel köpet av den bulgariska ljudbokstjänsten D&D Factory, med avsikten att etablera Storytels tjänst i Bulgarien. Idag släpps tjänsten i Bulgarien vilket därmed blir den femtonde marknaden för Storytel, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Film- och musiktjänster i strömmade format är på stark frammarsch i Bulgarien och vi är måna om att vara med i ett tidigt skede i den utvecklingen. Vi har en bred katalog med allt från bästsäljare till klassiker och sakprosa på både bulgariska och engelska. Antalet bulgariska titlar utökas hela tiden och dessutom erbjuder vi vår fulla engelska katalog, innehållande ca 50 000 titlar, säger Stefan Tegenfalk, Head of Expansion, i samma pressmeddelande.

ANNONS

Bulgarien har drygt 7 miljoner invånare. Hur många av dem som kommer att bli Storytelkunder återstår att se.

En annan intressant fråga är förstås när Storytel ska ge sig in på större marknader som Tyskland och Storbritannien. Nu när svenska konkurrenten Nextory värvat Magnus Nytell från Bonniers till en roll som motsvarar Tegenfalks och därmed tydligt signalerar att även de siktar på internationell expansion.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny