Bulgarien med huvudstaden Sofia blir nästa resmål för Storytel. Foto: iStock.

Bulgarien blir Storytel-land nummer 15

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Det närmar sig land nummer aderton för Storytel. Idag lanseras tjänsten i Bulgarien, vilket blir nr 15 i ordningen.

Svenska Storytel får ses som världsledande på streamingtjänster för ljudböcker och eböcker. Redan tidigare hade man lovat att det skulle bli 15 länder före årsskiftet och därmed var dagens lansering i Bulgarien ingen högoddsare, vilket både Boktugg och TNPS skrivit om tidigare. Så sent som i lördags skrev för övrigt TNPS att en officiell lansering i Bulgarien är planerad till den internationella bokmässan i Sofia, Bulgariens huvudstad, som lockar 50 000 besökare. Den pågår 11-16 december.

Den 19 september 2017 meddelade Storytel köpet av den bulgariska ljudbokstjänsten D&D Factory, med avsikten att etablera Storytels tjänst i Bulgarien. Idag släpps tjänsten i Bulgarien vilket därmed blir den femtonde marknaden för Storytel, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Film- och musiktjänster i strömmade format är på stark frammarsch i Bulgarien och vi är måna om att vara med i ett tidigt skede i den utvecklingen. Vi har en bred katalog med allt från bästsäljare till klassiker och sakprosa på både bulgariska och engelska. Antalet bulgariska titlar utökas hela tiden och dessutom erbjuder vi vår fulla engelska katalog, innehållande ca 50 000 titlar, säger Stefan Tegenfalk, Head of Expansion, i samma pressmeddelande.

Bulgarien har drygt 7 miljoner invånare. Hur många av dem som kommer att bli Storytelkunder återstår att se.

En annan intressant fråga är förstås när Storytel ska ge sig in på större marknader som Tyskland och Storbritannien. Nu när svenska konkurrenten Nextory värvat Magnus Nytell från Bonniers till en roll som motsvarar Tegenfalks och därmed tydligt signalerar att även de siktar på internationell expansion.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL