ANNONS

Nextory lockar över Magnus Nytell från Bonnierförlagen

Magnus Nytell, rättighetsdirektör på Bonnierförlagen lämnar för att bli Head of Global Expansion på Nextory.

Magnus Nytell lämnar Bonnierförlagen för att bli Head of Global Expansion på Nextory. En tydlig signal om att bolaget inte tänker nöja sig med etableringar i Finland och Tyskland.

Boktjänsten Nextory fortsätter expandera och som ett led i bolagets internationella satsning rekryteras Magnus Nytell till rollen som Head of Global Expansion. Han lämnar därmed sin nuvarande roll som rättighetsdirektör på Bonnierförlagen.

– Vi är mycket glada att Magnus valt att bli en del av Nextory. Hans gedigna erfarenhet kommer bli otroligt värdefull i arbetet mot vidare expansion och fortsatt tillväxt. Det känns fantastiskt att han kommer vara med på vår resa, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Nextory grundades 2015 och idag finns tjänsten på den svenska och finska marknaden. Under nästa år är planen att bland annat lansera i Tyskland. Ansvarig för denna och den fortsatta internationella satsningen blir alltså Magnus Nytell från Bonnierförlagen.

– Efter många bra år på Bonnierförlagen ser jag nu fram emot att få bidra till Nextorys expansion. Nextory är ett helt annat typ av företag än Bonniers och för mig blir detta en kul och spännande utmaning. En aktör som siktar på att bli en stor global återförsäljare är en spännande resa som jag gärna vill vara med på, säger Magnus Nytell som har haft ett antal ledande befattningar inom Bonnierförlagen.

Han har exempelvis varit förlagschef och vd på Bonnier Audio, Bokförlaget Forum, Bonnier Carlsen samt ansvarig för Bonnierförlagens digitala satsning. Nu senast har han alltså haft rollen som rättighetsdirektör. Magnus Nytell kommer att tillträda tjänsten på Nextory i mars 2019.

Vad är det som får dig att lämna stora Bonnier för att gå till en liten relativt nystartad aktör på en tuff marknad?
– För mig personligen finns det inte så mycket mer att bevisa på Bonnierförlagen. Däremot att som du säger, gå till en relativt nystartad aktör, det ser jag som en härlig utmaning. Det är just skillnaden jag vill åt. Vad driver en start up, hur kan jag bidra, vilken skillnad kan jag göra för att skapa framgång? Hur fungerar en historielös verksamhet? Bonnierförlagen har varit en fantastisk arbetsplats och jag har haft ett tiotal olika chefsjobb som på olika sätt stimulerat mig, säger Magnus Nytell till Boktugg och tillägger:

ANNONS

– Men nu vill jag prova något nytt. Nextory och personen Shadi Bitar har imponerat mig genom sin konsekvens, sin självständighet och att med schyssta värderingar lyckats bygga en så stark aktör. Jag vill gärna vara med på det tåget.

Du har ju följt digitaliseringen av bokbranschen, varför har inte eböcker slagit igenom i Sverige på samma sätt som utomlands?
– Storytel har föredömligt drivit utvecklingen av lyssnande på ljudböcker. På samma sätt har Amazon skapat en stark utveckling av e-boksläsande i de länder där de är verksamma. I Sverige har vi inte haft någon motsvarande återförsäljare som drivit e-boksläsandet. Men jag vet att just Nextory har lyckats bättre än de andra prenumerationstjänsterna räknat i andelen lästa e-böcker. Dags för ett steg till! Bokförlagen skulle med glädje se en sådan utveckling, förutsatt att de och författarna får anständigt betalt.

Om du blickar framåt, hur stor tror du den svenska marknaden för strömmade boktjänster kan bli?
– Jag tror att tillväxten i Sverige kommer att fortsätta ett tag till, men med betydligt lägre tillväxttal. Men globalt finns det enorma möjligheter att växa och det är också min primära uppgift, säger Magnus Nytell.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se