fbpx

Håkan Nesser-filmatisering vann pris i Frankfurt

Håkan Nesser. Foto: Jo Voets

Filmen Intrigo – Death of an author, baserad på Håkan Nessers novell Rein, vann kategorin Best International Literary Adaption i Frankfurt Buchmesse Film Awards.

Intrigo – Death of an author är första filmen i trilogin Intrigo, som är baserad på Håkan Nessers berättelser om den fiktiva staden Maardam (de finns samlade i Intrigo). Del två och tre heter Dear Agnes och Samaria. Filmerna har ännu inte haft premiär i Sverige, men det sägs att de ska börja visas på biograferna under nästa år.

Regissör är Daniel Alfredson och i rollerna syns bland andra Ben Kingsley, Tuva Novotny, John Sessions och Gemma Chan.

ANNONS

Ellen Harrington, juryns ordförande, säger i ett pressmeddelande att juryn för Frankfurt Buchmesse Film Awards blev imponerade av bland annat filmskaparnas trohet till ursprungsverket.

– Filmprojektet Intrigo har varit en fröjd från början till slut. Vad som verkade vara en omöjlig bedrift – att filma tre filmer samtidigt i fyra länder med 350 medarbetare – inte bara fungerade, utan blev en succé. Nu längtar vi efter att se Intrigo: Death of an Author på biodukar världen över, säger Elisabet Brännström, Nessers agent och chef för Bonnier Rights, i ett pressmeddelande.

I början av året annonserades att även Håkan Nessers roman Levande och döda i Winsford har chans att bli film eller tv-serie.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.