fbpx

Håkan Nesser-filmatisering vann pris i Frankfurt

Håkan Nesser. Foto: Jo Voets

Filmen Intrigo – Death of an author, baserad på Håkan Nessers novell Rein, vann kategorin Best International Literary Adaption i Frankfurt Buchmesse Film Awards.

Intrigo – Death of an author är första filmen i trilogin Intrigo, som är baserad på Håkan Nessers berättelser om den fiktiva staden Maardam (de finns samlade i Intrigo). Del två och tre heter Dear Agnes och Samaria. Filmerna har ännu inte haft premiär i Sverige, men det sägs att de ska börja visas på biograferna under nästa år.

Regissör är Daniel Alfredson och i rollerna syns bland andra Ben Kingsley, Tuva Novotny, John Sessions och Gemma Chan.

ANNONS

Ellen Harrington, juryns ordförande, säger i ett pressmeddelande att juryn för Frankfurt Buchmesse Film Awards blev imponerade av bland annat filmskaparnas trohet till ursprungsverket.

– Filmprojektet Intrigo har varit en fröjd från början till slut. Vad som verkade vara en omöjlig bedrift – att filma tre filmer samtidigt i fyra länder med 350 medarbetare – inte bara fungerade, utan blev en succé. Nu längtar vi efter att se Intrigo: Death of an Author på biodukar världen över, säger Elisabet Brännström, Nessers agent och chef för Bonnier Rights, i ett pressmeddelande.

I början av året annonserades att även Håkan Nessers roman Levande och döda i Winsford har chans att bli film eller tv-serie.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny