fbpx

Blå kokboken utsedd till världens bästa välgörenhetskokbok

Fr vä: Torsten Tullberg, kampanjledare Mustaschkampen, Anna Benson, författare och initiativtagare till Blå kokboken, Göran Hellberg, generalsekreterare Prostatacancerförbundet.

Ett flertal svenska kok- och dryckesböcker prisades under Gourmand World Cookbook Awards, däribland utsågs Anna Bensons kokbok till världens bästa välgörenhetskokbok – tredje gången gillt för serien.

Blå kokboken är uppföljaren till Anna Bensons succéer Rosa kokboken och Rosa kokboken II, som kom 2014 och 2015 på Benzer Publishing. Precis som med de två första böckerna i serien går 100 kronor per bok till kampen mot cancer, denna gång med Prostatacancerförbundet som förmånstagare.

Båda versionerna av Rosa kokboken har prisats under World Cookbook Awards, och under 2018 års upplaga av tävlingen som nyligen gick av stapeln i Yantai, Kina, utsågs Blå kokboken till vinnare – bäst i världen – i sin kategori Välgörenhet.

ANNONS

– Jag är så glad att kunna sprida matglädje och samtidigt göra gott. Blå kokboken har samlat in över en halv miljon kronor till den viktiga prostatacancerforskningen – och nu också belönats med det här priset. Jag är överlycklig, det här är bland det största man kan vinna i kokbokssammanhang! säger Anna Benson i ett pressmeddelande.

En komplett sammanställning av alla de svenska bidrag som vann i sina kategorier i Gourmand World Cookbook Awards är på väg. Vi på Boktugg är själva oerhört stolta och glada över att ha korats som världens bästa nyhetssajt/nyhetsbrev om kokboksbranschen.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

ANNONS
Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.