Lisa Lundmark får Slangbellan för bästa barnboksdebut 2017

Lisa Lundmark tilldelas debutantpriset Slangbellan för sin bok Haj-Jenny.

Debutantpriset Slangbellan går till Lisa Lundmark för boken Haj-Jenny. Juryn lyfter i motiveringen bland annat ett enkelt språk och underfundig humor.

Priset Slangbellan delas ut av BULT (Barn- och ungdomslitterära sektionen i Sveriges Författarförbund) för bästa debutbok i kategorin barn- och ungdomslitteratur.

I år går priset till Lisa Lundmark för debutboken Haj-Jenny, en kapitelbok för åldern 6-9 år som är illustrerad av Charlotte Ramel och utgiven på Natur & Kultur.

Juryns motivering lyder: ”På ett enkelt språk och med underfundig humor gestaltar Lisa Lundmark i Haj-Jenny den stora livsutmaningen att våga stå för den man är – även om man inte tar plats och pratar högt i klassrummet som alla andra. Den lekfulla symboliken med hajen är välfunnen, mitt i prick i barnets fantasi.”

Priset delades ut den 11 april på Författarnas Hus i Stockholm. Vinnaren Lisa Lundmark erhöll en handtäljd slangbella av författaren Kalle Güettler, ett diplom av 2016 års pristagare Maja Säfström samt 30 000 kronor.

Övriga nominerade

Yrsa Walldén: Allt jag inte sa (Vox by Opal)
Angelica Öhrn: Anton och Teitur (Kikkuli) – läs Boktuggs intervju med Kikkulis förlagschef.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL