fbpx

Lisa Lundmark får Slangbellan för bästa barnboksdebut 2017

Lisa Lundmark tilldelas debutantpriset Slangbellan för sin bok Haj-Jenny.

Debutantpriset Slangbellan går till Lisa Lundmark för boken Haj-Jenny. Juryn lyfter i motiveringen bland annat ett enkelt språk och underfundig humor.

Priset Slangbellan delas ut av BULT (Barn- och ungdomslitterära sektionen i Sveriges Författarförbund) för bästa debutbok i kategorin barn- och ungdomslitteratur.

I år går priset till Lisa Lundmark för debutboken Haj-Jenny, en kapitelbok för åldern 6-9 år som är illustrerad av Charlotte Ramel och utgiven på Natur & Kultur.

ANNONS

Juryns motivering lyder: ”På ett enkelt språk och med underfundig humor gestaltar Lisa Lundmark i Haj-Jenny den stora livsutmaningen att våga stå för den man är – även om man inte tar plats och pratar högt i klassrummet som alla andra. Den lekfulla symboliken med hajen är välfunnen, mitt i prick i barnets fantasi.”

Priset delades ut den 11 april på Författarnas Hus i Stockholm. Vinnaren Lisa Lundmark erhöll en handtäljd slangbella av författaren Kalle Güettler, ett diplom av 2016 års pristagare Maja Säfström samt 30 000 kronor.

Övriga nominerade

Yrsa Walldén: Allt jag inte sa (Vox by Opal)
Angelica Öhrn: Anton och Teitur (Kikkuli) – läs Boktuggs intervju med Kikkulis förlagschef.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.