ANNONS

BookBeat rekryterar Audible-veteranen Rüstig i Tyskland

Kathrin Rüstig, Director Publisher Relations på BookBeat i Tyskland jobbade tidigare på konkurrenten Audible.

Kathrin Rüstig går från Audible till BookBeat och får ansvar för att utveckla den tyska katalogen. En Amazonveteran.

– Vi är väldigt glada över att Kathrin väljer att bli del av BookBeats tyska team. Förutom ett brinnande intresse för att sprida BookBeat och lyssnandet till fler besitter Kathrin, med sina totalt arton år på Amazon och Audible, erfarenhet om marknaden och digital tillväxt i bokbranschen som är mycket imponerande och svår att matcha, säger Niclas Sandin, BookBeats vd, i ett pressmeddelande.

Den 15 januari ansluter alltså Kathrin Rüstig till BookBeat där hon får titeln Director Publisher Relations med ansvar för att utveckla katalogen på den tyska marknaden. Kathrin kommer senast från en senior roll inom Audibles tyska verksamhet där hon, som en av de första anställda, varit med under tjänstens tillväxtresa de senaste tretton åren. Innan dess arbetade hon i början av 2000-talet som kategoriansvarig för Amazons tyska bokverksamhet.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Under hösten 2017 inledde BookBeat sin experimentfas på den tyska marknaden genom att de första femtio förlagen anslöt sig och tjänsten öppnades för de första användarna. Samtidigt som tjänsten började anpassas till de lokala behoven fortsatte byggandet av den tyska organisationen och katalogen. Kathrin Rüstigs fokus kommer ligga på att fortsätta få den tyska ljudbokskatalogen att växa.

– Innehåll, bra innehåll, är kärnan i ett starkt erbjudande! Att snabbt och sedan löpande utöka BookBeats katalog är därför otroligt viktigt. Jag ser mycket fram emot att tillsammans med teamet ta mig an den utmaningen och i nära relation med ljudboksförlagen fortsätta få katalogen att växa, säger Kathrin Rüstig, Director Publisher Relations, BookBeat Tyskland.

I samband med att Kathrin Rüstig ansluter sker även flera andra tyska rekryteringar när BookBeat utökar sin satsning på den tyska marknaden och planerar att inleda en bred lansering under 2018. Den tyska verksamheten kommer även fortsättningsvis att drivas av teamet från huvudkontoret i Stockholm. Kathrin Rüstig kommer i huvudsak att arbeta från Berlin.

– Potentialen på den tyska marknaden är fantastisk och vi satsar långsiktigt för att vara med att bygga den digitalt. Kathrin är ytterligare en viktig pusselbit till BookBeats starka team som kommer att se till att vi, tillsammans med förlagen, lyckas ta nästa steg när vi 2018 inleder vår breda lansering på den tyska marknaden, säger Niclas Sandin.

ANNONS

Till skillnad från BookBeat har Audible främst jobbat med en modell där du betalar en månadsavgift och då kan ladda ner en ljudbok och sedan köpa till fler med rabatt. På den tyska marknaden tar de exempelvis 9,95 euro per månad och låter kunden välja en bok varje månad ur en katalog på 200 000 titlar.

Däremot kör de på vissa marknader som Japan en abonnemangsmodell (1500 yen/månad vilket motsvarar 109 kronor). Amazonägda Audible har även provat unlimited-konceptet på avgränsade genrer som exempelvis deras Romance Package där lyssnare för 14,95 dollar per månad (eller ett tillägg på 6,95 dollar för befintliga Audible-medlemmar) kan låna upp till tio titlar åt gången. I praktiken obegränsad lyssning och ett utbud på tusentals romance-ljudböcker. Bland författarna finns tunga namn som Nora Roberts, Sylvia Day, Debbie Macomber, Sheryl Woods, Heather Graham, Catherine Coulter, Robyn Carr, Jennifer Cruisie, Jayne Ann Krentz och J.R. Ward.

Vilket är intressant med tanke på att det var romance-titlarna som knäckte tjänsten Scribds unlimited-satsning och fick dem att införa begränsningar på hur många eböcker man fick läsa per månad i deras abonnemang. Idag erbjuder Scribd tre eböcker och en audiobok samt obegränsad tillgång till magasin för 8,99 dollar/månad.

BookBeat behöver dock inte konkurrera med Scribd i Tyskland. Däremot jätten Amazon. Kanske tur då att de har fått in en verkligt erfaren person från värsta konkurrenten.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se