ANNONS

Mons Kallentoft får ny partner in crime

Det nya radarparet Mons Kallentoft och Anna Karolina ser positivt på sitt nya samarbete.

Boktugg ställer ett par frågor till Mons Kallentoft om hans nya medförfattare Anna Karolina. De ska nu fortsätta på Herkulesserien tillsammans.

En av de senare årens största succéer är Herkulesserien. Idén till böckerna fick Mons Kallentoft genom den klassiska berättelsen om Herkules tolv storverk, som han flyttat till en modern Stockholmsmiljö. Bara här hemma i Sverige har serien sålt i mer än en halv miljon exemplar.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Tidigare skrevs böckerna ihop med Markus Lutteman, som nu valt att stiga åt sidan för att få tid till sina egna romaner. In på scenen träder den rutinerade författaren Anna Karolina, som redan för några år sedan tilldelades Crimetimes debutantpris. Hon är för tillfället aktuell med sin fjärde bok, Sjusiffrigt.

– Anna Karolina kommer att spetsa det redan framgångsrika konceptet med sin erfarenhet som före detta polis och förmågan att spinna oväntade intriger, säger Mons Kallentoft.

Till Boktugg utvecklar han svaret vidare och lyfter fram hur en ny författarpartner ger serien förnyad energi och förlänar språket en ny ton. Kanske förändras också karaktären en aning för att revitalisera serien.

­– Men inte mer än att de som redan gillar serien känner igen sig, säger Mons. Anna Karolina var ett givet val för det här samarbetet. Hon är väldigt driven, har en god erfarenhet från riktigt polisarbete och har både hjärta och hjärna. Hon är perfekt för Zack-serien.

ANNONS

En ny partner passar också Mons ursprungliga tanke med serien. Han ville att böckerna om kriminalinspektör Zack skulle vara under ständig förnyelse. Då håller sig också upphovsmannen på tå och får nya infallsvinklar på materialet.

– I början skapade jag själva grundserien med herkulestemat och karaktärerna. Och även berättelserna. Sedan skrev Markus utkast kapitel för kapitel som jag redigerade. Till slut visste man inte vem som skrivit vad. Med tiden blev även idéarbetet ett grupparbete där den goda idén var viktigast – inte vem som fick den. Med Anna Karolina förnyades upplägget. För den kommande boken Falco skapade vi berättelsen ihop, sedan har hon skrivit kapitel för kapitel utifrån mitt synopsis, och så redigerar vi och skypar ihop oss.

Anna Karolina är även hon väldigt positiv inför samarbetet.

–  Det är väldigt inspirerande att arbeta tillsammans med Mons, säger hon. Dessutom passar det mig att skriva om grova brott i rå miljö och med högt tempo.

Det är alltså två väldigt nöjda författare som nu har blivit en stark duo inför det fortsatta arbetet med en bokserie som bygger på klassisk dramaturgi och teman som våld, sex och död.

När Boktugg frågar Mons om han inte kan sakna att ge sig in helt ensam i ett bokprojekt, svarar han:

­– Jag skriver ju Malin Fors, en bok om året, och det är helt mitt eget. Jag har andra nya böcker på gång, fristående sådana, själv och tillsammans med andra.

Den femte delen i Herkulesserien släpps på Bookmark Förlag i juni 2018.

 

 


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Conny Palmkvist

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist är författare, spökskrivare och journalist. Han har skrivit åtta romaner och bland annat tilldelats Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå novellpris.

conny@boktugg.se

Relaterade nyheter