fbpx

Nicole Löv startar eget förlag – öppnar kontor i Egypten

Nicole Löv startar förlaget Nicole Publishing. Foto: Frida Nilebo

Nicole Löv (som nyligen lämnade LC Förlag) står bakom nya förlaget Nicole Publishing, som rivstartar med att öppna ett kontor i Egypten.

Det nystartade helsingborgsbaserade förlaget Nicole Publishing har öppnat kontor i Egypten. Filialen finns i turistorten Hurghada beläget på den populära affärsgatan Central street. Bakom står Nicole Löv.

– Vi har redan etablerat kontoret och vi reser till Egypten om några veckor för att hålla möten i huvudstaden Kairo med egyptiska förläggare och översättare, som är väldigt positivt inställda till att översätta böcker för en utgivning i Egypten, säger hon.

Nicole Löv lämnade nyligen LC Förlag och att hon skulle starta ett nytt eget förlag var kanske ingen överraskning. Men ett utlandskontor – i Egypten?

ANNONS

– Min familj har tillbringat mycket tid där det senaste året och då fick vi kontakt med en affärsman som hoppade på spåret med en bokutgivning i Egypten. Det är en stor fördel att ha en infödd som kan sköta möten och relationer där på ett helt annat plan än vi skulle klara. Det är främst han som kommer att sitta på kontoret där nere och till viss del även Carina Kristensen, som även är delägare i Nicole Publishing, säger Nicole Löv.

Vilka titlar eller genrer är det som lockar förlag i Egypten?
– Spänning, just nu diskuterar vi min första spänningsroman Ett mörkt förflutet samt att de vill att jag skriver en bok om hur det verkligen ser ut i Egypten eftersom vi västerlänningar gärna har en ganska stereotyp och felaktig bild om religion och hur folk lever där. Så jag ska dit och göra research och intervjua olika personer i början av året, säger Nicole Löv.

Nicole Publishing kommer att fokusera på de skönlitterära genrerna erotik och spänning kompletterat av fackböcker främst inom autism och adhd.

ANNONS

Utöver den internationella satsningen har förlaget även kontakter med en filmproducent som visat intresse för flera av förlagets manus.

– Det är för tidigt att avslöja mer just nu eftersom vi ligger i förhandlingar just nu, men det är oerhört roligt att en filmproducent visat intresse för oss, säger Nicole Löv.

Utöver sina egna titlar som hon tar med sig in i det nya förlaget så har Nicole ytterligare en handfull författare på väg in för utgivning under 2018.

Gör som 5000+ andra Boktuggläsare ...

... prenumerera på vårt nyhetsbrev (kostnadsfritt). I din mejlbox varje vecka så du inte missar några viktiga nyheter i bokbranschen.

Din epostadress används enbart av Boktugg och delas aldrig med tredje part.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.