ANNONS

Nicole Löv startar eget förlag – öppnar kontor i Egypten

Nicole Löv startar förlaget Nicole Publishing. Foto: Frida Nilebo

Nicole Löv (som nyligen lämnade LC Förlag) står bakom nya förlaget Nicole Publishing, som rivstartar med att öppna ett kontor i Egypten.

Det nystartade helsingborgsbaserade förlaget Nicole Publishing har öppnat kontor i Egypten. Filialen finns i turistorten Hurghada beläget på den populära affärsgatan Central street. Bakom står Nicole Löv.

– Vi har redan etablerat kontoret och vi reser till Egypten om några veckor för att hålla möten i huvudstaden Kairo med egyptiska förläggare och översättare, som är väldigt positivt inställda till att översätta böcker för en utgivning i Egypten, säger hon.

Nicole Löv lämnade nyligen LC Förlag och att hon skulle starta ett nytt eget förlag var kanske ingen överraskning. Men ett utlandskontor – i Egypten?

– Min familj har tillbringat mycket tid där det senaste året och då fick vi kontakt med en affärsman som hoppade på spåret med en bokutgivning i Egypten. Det är en stor fördel att ha en infödd som kan sköta möten och relationer där på ett helt annat plan än vi skulle klara. Det är främst han som kommer att sitta på kontoret där nere och till viss del även Carina Kristensen, som även är delägare i Nicole Publishing, säger Nicole Löv.

ANNONS

Vilka titlar eller genrer är det som lockar förlag i Egypten?
– Spänning, just nu diskuterar vi min första spänningsroman Ett mörkt förflutet samt att de vill att jag skriver en bok om hur det verkligen ser ut i Egypten eftersom vi västerlänningar gärna har en ganska stereotyp och felaktig bild om religion och hur folk lever där. Så jag ska dit och göra research och intervjua olika personer i början av året, säger Nicole Löv.

Nicole Publishing kommer att fokusera på de skönlitterära genrerna erotik och spänning kompletterat av fackböcker främst inom autism och adhd.

Utöver den internationella satsningen har förlaget även kontakter med en filmproducent som visat intresse för flera av förlagets manus.

Tack för att du läste ända hit. Artikeln är inte riktigt slut. Men om du läser våra artiklar regelbundet får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Om du redan är Supporter, tack!

– Det är för tidigt att avslöja mer just nu eftersom vi ligger i förhandlingar just nu, men det är oerhört roligt att en filmproducent visat intresse för oss, säger Nicole Löv.

Utöver sina egna titlar som hon tar med sig in i det nya förlaget så har Nicole ytterligare en handfull författare på väg in för utgivning under 2018.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL