fbpx

Sofi Poulsen ger bort böcker i julklapp till barn

Sofi Poulsen, författare och egenutgivare.

Barn ska inte behöva stå utan julklapp, tycker författaren Sofi Poulsen. Tillsammans med sitt tryckeri skänker hon hundra böcker till välgörande ändamål.

Sofi Poulsen är författare och egenutgivare. Hon har skrivit totalt 17 barnböcker, varav fyra är utgivna i tryckt form. På sitt vuxenförlag Marchetti förlag har hon även gett ut antologier: Grimm och Grimm Darker, som är inspirerade av bröderna Grimms klassiska sagor fast i ny tappning och placerade i en modern tid.

– Jag har alltid gett bort böcker vid jul, jag tycker att alla barn ska ha en julklapp. Är man ensamstående förälder eller liknande så kan det bli väldigt stressfullt att ge julklappar, och man kanske inte kan göra det av olika skäl. Barnen känner också av den här pressen och de kanske inte vill önska sig något. Men alla barn vill ju ha en julklapp, säger Sofi Poulsen när jag träffar henne på Bokmässan.

ANNONS

Första året som författare skänkte Sofi tio böcker till Julhjälpen i Växjö, likaså andra året. I år har hon fått hjälp av sitt tryckeri Print in Baltic, och de bestämde sig för att tillsammans skänka hundra exemplar av boken Mamman och den lilla draken som Sofi har skrivit och gett ut tillsammans med illustratören Nicolas Krizan. Boken är skriven för åldern 3–6 år och handlar om en vanlig morgon hemma hos en mamma med en liten drake.

Femtio böcker kommer att gå till Julhjälpen, och femtio till Kafé de luxe i Växjö som anordnar en julmiddag för ensamma människor. Där brukar vara väldigt mycket barn, och barnen är viktiga när det är jul. De får absolut inte glömmas bort!

Bilden: Sofi Poulsen med sin bok Mamman och den lilla draken och Fantastikgränds giveaway Viskningar från Fantastikgränd (läs mer om den här).
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny