ANNONS

6 författare på Man Booker-prisets shortlist

Paul Auster, Emily Fridlund, Mohsin Hamid, Fiona Mozley, George Saunders och Ali Smith är Man Bookers finalister 2017. Vinnaren tillkännages den 17 oktober.

Tre kvinnor och tre män har presenterats som Man Booker-prisets finalister 2017. I fyra år har priset varit öppet för engelskspråkiga författare oavsett nationalitet, och i år finns två brittiska, en brittisk-pakistansk och tre amerikanske författare på prisets shortlist. Två romaner på listan är utgivna av oberoende förlag, två vardera av imprints till förlagsjättarna Penguin Random House och Hachette.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Man Bookers finalister 2017

Paul Auster med 4321 (Faber & Faber)
Emily Fridlund med History of Wolves (Weidenfeld & Nicholson)
Mohsin Hamid med Exit West (Hamish Hamilton)
Fiona Mozley med Elmet (JM Originals)
George Saunders med Lincoln in the Bardo (Bloomsbury Publishing)
Ali Smith med Autumn (Hamish Hamilton) 

Paul Austers 4321 är den längsta romanen på listan med 866 sidor. Fiona Mozley är den yngsta finalisten på blott 29 år, och både hon och Emily Fridlund är debutanter.

Av de sex titlarna på Man Bookers shortlist finns än så länge bara två utgivna på svenska: Emily Fridlunds Vargarnas historia (Albert Bonniers Förlag) och Mohsin Hamids Exit väst (Natur & Kultur).

LÄS ÄVEN: Så mycket betyder Man Booker-priset för försäljningen

ANNONS

På bilden: Emily Fridlund (foto Doud Knutson) och Paul Auster (foto Beowulf Sheehan).


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Amerikanska författaren Terry Goodkind är död

Terry Goodkind är mest känd för sin fantasyserie Sanningens svärd (Sword of Truth) vars första elva delar översattes till svenska (uppdelade i totalt 25 delar) av B Wahlströms och Damm förlag under 90- och 00-talen. Serien har sålt i över 25 miljoner exemplar världen över och blivit översatt till fler än 20 språk. Den låg också till grund för tv-serien Legend of the Seeker som sändes 2008–2010.
Goodkind hade dyslexi och började skriva först som 45-åring. Han debuterade år 1994 med Wizard’s first rule (Sökaren och Trollkarlens första regel i den svenska översättningen).

Läs hela artikeln »