Malin Persson Giolito. Foto: Anna-Lena Ahlström

Störst av allt har nu sålt över 300 000 exemplar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Boken Störst av allt har sålt 150 000 exemplar i pocket och totalt över 300 000 exemplar i alla format. Malin Persson Giolito kan dessutom se fram emot att boken blir tv-serie på Netflix.

– Vi har lagt tid på att bygga ett team som vi kan lita på för att kunna filmatisera romanen. Jag har själv prenumererat på Netflix sedan den andra veckan det var möjligt att göra det i Sverige, så det är otroligt spännande att ”Störst av allt” nu blir en Netflix originalserie, sa Malin Persson Giolito i ett pressmeddelande förra veckan.


ANNONS


Då kom nämligen nyheten att det svenska bolaget FLX ska producera den första svenska originalserien för Netflix. Serien baseras på boken Störst av allt och manus skrivs av Camilla Ahlgren som bland annat skrivit manus till Gåsmamman och var manusredaktör på de första säsongerna av Bron.

– Malin Persson Giolitos roman Störst av allt är ett originellt, nytt och spännande drama som kommer att bli en fantastisk Netflix-serie. Vi bad en av Skandinaviens mest ansedda manusförfattare, Camilla Ahlgren, att jobba med oss och hon var lika exalterad som vi. Vi är väldigt glada över att samarbeta med Netflix och att göra ”Störst av allt” till det allra första svenska Netflix-originalet, säger Pontus Edgren på FLX.

ANNONS

Serien ska börja spelas in under 2018 och har ännu inget premiärdatum.

Boken har redan skördat stora framgångar. Störst av allt utsågs till 2016 års bästa kriminalroman av Deckarakademin. Och för bara en månad sedan tilldelades hon Skandinaviska Kriminalsällskapet Glasnyckeln 2017 för samma kriminalroman.

Boktugg skrev i helgen om att pocketutgåvan av Störst av allt legat etta på den svenska Topp 20-listan över mest sålda pocketböcker i juni, juli och augusti. Då drar man slutsatsen att den sålt en hel.

HJÄLP OSS: Bli en Boktugg Supporter idag. Stödprenumeration från 10 kr/mån

– Det stämmer pocketboken är uppe i över 150 000 exemplar vilket är mycket imponerande, Sveriges mest sålda pocketbok i år. Totalt är vi precis över 300 000 sålda exexmplar med alla format, säger Göran Wiberg, försäljningsdirektör på Bonnierförlagen.

– Det är verkligen kul och vi ser inte någon avmattning i försäljningen. Nyheten om Netflix-serien kom verkligen perfekt.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.