fbpx

Jim Friberg romandebuterar med Makaber

Med en unik blandning av poesi och prosa har Jim Friberg skrivit Makaber – en historia om tonårens svart-vita känsloliv, självskadebeteende och hur det är att maktlös göra allt för att hjälpa någon.

Jim Friberg gör sin romandebut på L.C förlag med relationsdramat Makaber. Historien koncentreras kring psykisk ohälsa, maktlöshet och självskadebeteende hos unga berättat ur perspektivet hur det är att stå bredvid.

I Makaber möter läsaren en stark kärlek som blir förintande destruktiv och speglar tonårens totala hängivelse åt en känsla. Genom berättarjagets röst vill Jim belysa förståelsen för trasiga unga själar i samhället och han gör det med en äkta och verklig nakenhet där poesin blandas med prosan.

ANNONS

Genom att vara utelämnande och samtidigt provocerande låter han huvudpersonen vara prismat för en ny inblick i maktlösheten över att sitta fast i en ung kropp som svämmar över av känslor. Jims eget författarskap har många beröringspunkter med den vuxna person som fortfarande förnimmer tonårens olyckliga kärlek, turbulenta kaos och svartvita känsloliv.

– Vi tror på Makaber dels för att det är en otroligt stark berättelse, men också för att det är ett viktigt – om än tabubelagt – ämne, säger Nicole Löv, chefredaktör och förläggare på L.C. förlag. Den berör självskadebeteende berättat ur ett inifrånperspektiv vilket jag känner är unikt och viktigt.

L.C. förlag fokuserar på att ge ut böcker som har en stark historia men som också sticker ut från mängden. Makabers ocensurerade och ärliga berättelse är en helt unik historia.

ANNONS

– Vi tror att boken är viktig just nu dels därför att ämnet i sig är så himla tabubelagt men även därför att psykisk ohälsa bland unga i dagens samhälle ständigt ökar, säger Nicole. Ämnet behöver lyftas ännu mer och vi behöver få en inblick i hur livet för dessa ungdomar faktiskt kan se ut, hur hemskt sanningen än må vara.

Manuset fick de skickat till sig helt spontant från Jim och ämnet i kombination med det ovanliga sättet som Jim blandar prosa och poesi på tilltalade L.C. förlag.

– Det var verkligen en ny typ av manus, säger Nicole. Så i Makaber finns det dikter löpande med jämna mellanrum inbakade i bokens handling. Vilket verkligen är annorlunda, men ytterst intressant!

Gör som 5000+ andra Boktuggläsare ...

... prenumerera på vårt nyhetsbrev (kostnadsfritt). I din mejlbox varje vecka så du inte missar några viktiga nyheter i bokbranschen.

Din epostadress används enbart av Boktugg och delas aldrig med tredje part.

Boken riktar sig till både tonåringar och vuxna – oavsett om det handlar om intresse eller för att som anhörig få igenkänning och stöd.

– Vi tänker att den verkligen kan hjälpa anhöriga och föräldrar att få en inblick i hur deras barn mår och känner, säger Nicole. Men samtidigt hoppas vi att det ska vara en intressant och spännande bok, dels för folk som gillar biografier men även för de som bara vill ha en bra bok. Makaber rör sig fort, är spännande och det är en bok där man hela tiden undrar hur den ska sluta.

Ur Makaber:

Mitt medvetande försvann sakta, med dig nånstans nära mig. Det var slut. Jag var slut. Personlighetsförintelse. Död. Borta. Men du slutade inte. 

Jag tittade på din rakhyvel. Jag frågade mig om den kunde vara effektivare på mig själv. Nåt annat liv kändes inte möjligt. Där jag låg i en blodpöl och en hud fläckad av en sakta koagulerande massa – hopkrupen på ett ljusblått, kaklat badrumsgolv. Hemma kändes så långt bort. Jag undrade om jag ens skulle kunna hitta hem i den här världen igen.

Makaber av Jim Friberg LC Förlag ISBN: 9789188147400 Utgiven: 2017-06-15 [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]
Makaber
av Jim Friberg
LC Förlag
Format: Inbunden
ISBN: 9789188147400
Utgiven: 2017-06-15

[ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

Makaber

Förlag: L.C förlag

Författare: Jim Friberg

Genre: Skönlitteratur

Format: Inbunden
ISBN:  9789188147400
Utgivning: 2017-06-15

Makaber av Jim Friberg LC Förlag Format: Inbunden ISBN: 9789188147417Utgiven: 2017-06-15 [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]
Makaber
av Jim Friberg
LC Förlag
Format: Ebok
ISBN: 9789188147417
Utgiven: 2017-05-15

[ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]Format: Ebok
ISBN: 9789188147417
Utgivning: 2017-05-15

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.