fbpx

Ljudboken tar över sofforna – Storytel i samarbete med högtalartillverkaren Sonos

Storytel vill expandera upplevelsen av ljudböcker bortom hörlurarna. Ett samarbete med Sonos, som tillverkar högtalarsystem, gör det nu möjligt att lyssna på ljudböcker tillsammans med familjen.

– Sonos är ett klockrent komplement till vår tjänst. Det känns roligt att kunna erbjuda kunderna ytterligare ett sätt att tillgodogöra sig ljudböcker, säger Jonas Tellander, VD på Storytel i ett pressmeddelande.

Sonos är ett amerikanskt hemelektronikföretag baserat i Santa Barbara, Kalifornien. Företaget, grundat av John MacFarlane 2002, specialiserar sig på att tillverka trådlösa musiksystem. De senaste åren har Sonos jobbat hårt med att skapa samarbeten med företag som erbjuder strömmad musik. I sin app har de sedan tidigare har de stöd för Apple Music, Spotify, Soundcloud, Google Play Music, Deezer, audiobooks.com och ett 30-tal andra musiktjänster.

ANNONS

 

Från och med den 9:e maj finns Storytel tillgängligt i Sonos app. Det innebär att du äntligen kan lyssna högt på ljudböcker hemma, samtidigt som du sysslar med annat utan att gå runt som en zombie i övriga familjens ögon.

– Jag gillar att lyssna på ljudböcker när jag lagar mat. Storytel-appen på Sonos gör det lättare att samtidigt interagera med övriga i familjen utan att stå med ett par hörlurar i öronen, säger Jonas Tellander till Boktugg.

Frågan är förstås om detta blir ett sätt för boken att ta tillbaka kommandot från tv:n i soffan? Det fanns en tid innan tv-apparaterna då familjer samlades framför radion för att lyssna till olika radioprogram men även radioteater eller uppläsningar av skönlitterära berättelser. Ett intressant och spännande grepp. Det går givetvis utmärkt att streama direkt från Storytels app i mobilen till högtalare med Bluetooth redan idag, det använder jag själv emellanåt i köket inte minst för att spela barnböcker högt. Men för många kommer integrationen med Sonos att underlätta användandet.

ANNONS

– Genom Sonos kan man nu lyssna på Storytel i alla rum där man har Sonos högtalare hemma. Man kan lyssna på olika ljudböcker i olika rum, perfekt för hela familjen, säger Jonas Tellander.

För att använda Storytel, gå in i Sonos app och klicka på ”Lägg till Musiktjänster”. Välj sedan Storytel och följ instruktionerna, skriver Storytel.

 

Bilden (är ett montage): Sonos högtalarsystem är populära – nu hoppas Storytel att de ska flytta ut lyssnandet på ljudböcker till tv-sofforna. Eller ljudbokssofforna?

Gör som 5000+ andra Boktuggläsare ...

... prenumerera på vårt nyhetsbrev (kostnadsfritt). I din mejlbox varje vecka så du inte missar några viktiga nyheter i bokbranschen.

Din epostadress används enbart av Boktugg och delas aldrig med tredje part.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
1 kommentar

Kommentarer är avstängda.