fbpx

Word Audio i samarbete med Lava, Calidris och Vulkan om ljudböcker

Word Audio Publishing blir exklusiv samarbetspartner till Vulkanisterna (imprinten Lava, Calidris, Constant Reader och Vulkan) gällande ljudboksutgivning.

– Vi är mycket nöjda över samarbetet med Vulkanisterna. De är utan tvekan en av de mest spännande förlagsgrupperna i Sverige just nu. Med sin utgivningsbredd kompletterar de vår nuvarande utgivning väldigt bra, säger Word Audio Publishing Internationals VD Mattias Lundgren.

– Vi är glada för samarbetet med WAPI, vi kan nu erbjuda våra författare en snabb och smidig väg till den växande ljudbokskanalen, säger Peter Norrman VD och grundare till Vulkan.

ANNONS

Urvalet av titlar för ljudboksproduktion kommer främst att göras av Word Audio Publishing International (WAPI) – baserat på deras erfarenhet.

– Det är klart att Vulkan-förlagen kommer att tipsa om nya böcker de tror på och vi väljer sedan ut det som känns lämpligt och som vi tror kan fungera i våra kanaler, säger Mattias Lundgren.

Några av de första titlarna som kommer släppas som ljudböcker genom samarbetet är Skiljas utan att förlora sig själv av Michael Larsen, Kontakt: En svensk krigsman i kampen mot terrorn av Axel Stål, You go girl : att våga lämna kränkande kärleksrelationer av Linda Newnham och Karin, Nordlander Hämnden av Rolf Norrman, Tala är silver av Therese Krook, Den som gapar efter mycket av Kristofer von Beetzen och Viskskrik av Kristina Emanuelsson.

ANNONS

Vulkan var tidigt ute på marknaden för egenutgivartjänster och ser sig själva som Nordens största plattform för egenutgivning.

– Vi trycker ca 40 000 böcker per månad och har gett ut 30 000 unika titlar. Under varumärket Bookea verkar Vulkan även i våra nordiska grannländer samt i Tyskland, säger Peter Norrman.

Imprintet Calidris jobbar med hybridförlagsmodellen medan Lava fokuserar på att erbjuda etablerade författare och starka varumärken en attraktiv affärsmodell för bokutgivning.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.

WAPI är Sveriges största oberoende ljudboksförlag med en backlist på drygt 500 titlar. Förlagets utgivning är bred, från spänning som Sofie Sarenbrant, Carin Gerhardsen och senaste stjärnskottet Susan Casserfelt, via feelgood med Eli Åhman Owetz, Åsa Hellberg och Annika Estassy till facklitteratur som Thomas Eriksons Omgiven av idioter och Klas Ingessons Det är bara lite cancer.

Under 2017 planerar WAPI att ge ut minst 150 titlar. Ljudboksförlaget omsatte 11,2 miljoner kr 2015 (avser åtta månader) och var ett av de mest lönsamma i Sverige då med en vinst på 3,8 miljoner kr. För 2016 finns inga siffror ännu men enligt Mattias Lundgren har även det varit ett mycket bra år.

Bilden: Mattias Lundgren på WAPI tillsammans med författaren Michael Larsen, vars bok Skiljas utan att förlora sig själv blir en av de första ljudbokstitlarna i det nya samarbetet. Foto: WAPI/Al Harlegård

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Några tior i månaden eller mer? Du väljer priset.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.