Sofia Ejheden återvänder till Kalla Kulor och Lavender Lit i ny roll

Efter en tid på annat förlag återvänder nu Sofia Ejheden med förnyad energi som delägare och förläggare i både Kalla Kulor och imprintet Lavender Lit.

Det var i vintras som Sofia Ejheden lämnade sin tjänst som produktionschef på Kalla Kulor. Under våren har hon arbetat som förläggande redaktör på Printz Publishing.

– När jag slutade på Kalla Kulor i vintras hade jag varit på förlaget i många år, och då kan det vara bra att röra på sig, se andra strukturer och testa andra arbetsuppgifter. Men nu är jag oerhört glad över att komma tillbaka, och inte minst i en ny roll.

Kalla Kulor startades 2001 av Hans-Olov Öberg och ger ut litteratur inom popkultur, biografier, deckare och samhällsdebatt. På imprintet Lavender Lit, som Sofia själv grundade 2014, ger man ut skönlitteratur som är riktad till unga och vuxna.

Vad gör just Kalla Kulor och Lavender Lit unikt på dagens bokmarknad?

– En av våra styrkor ligger i kombinationen av de båda förlagens genrer. Som förläggare kompletterar Hans-Olov Öberg och jag varandra oerhört väl, vilket gör att vi kan leta nya titlar från olika håll och på väldigt bred front, säger Sofia.

Sin nya roll som förläggare och delägare låter hon tryggt vila på all erfarenhet hon tidigare samlat på sig under åren på förlagen.

– Skillnaden mot tidigare är förstås att jag kommer att ha ett mer övergripande ansvar nu, säger Sofia. Under de år jag jobbade på förlaget lärde jag mig massor, och jag är övertygad om att jag kommer att lära mig ännu mer nu. Att gå in som delägare är en utmaning som jag känner stor entusiasm inför. Den kunskap jag redan besitter om förlaget är en stor fördel.

Och det är med entusiasm Kalla Kulors VD Hans-Olov Öberg siar om förlagets framtid, vilket också är anledningen till att man utökar personalstyrkan.

– Vi ser stora tillväxtmöjligheter för både Kalla Kulor och Lavender Lit och för att hinna med allt behövde vi förstärka, skriver Hans-Olov i ett pressmeddelande och fortsätter: Att Sofia – som verkligen känner förlaget utan och innan – väljer att återvända till oss ser jag som det allra finaste av förtroenden.

Redan efter årsskiftet planerar Lavender Lit att expandera antalet utgivna böcker i enlighet med den förutspådda tillväxten.

– Nu till hösten kommer vi inte att ge ut några nya titlar, men nästa år kommer vi att öka utgivningstakten rätt rejält, lovar Sofia.

Sofia Ejheden tillträder sina nya roller på förlagen i juni 2016.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

 

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.

sarah@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL