Möt det amerikanska förlaget Firefly & Wisp

Firefly & Wisp är ett ganska litet förlag, sett ur ett amerikanskt perspektiv, men med stora ambitioner och drömmar inför framtiden!

När grundaren och ägaren bakom Firefly & Wisp, Danielle Zwissler, startade upp förlaget 2009 var det med de bästa intentioner och drömmen om att hitta nya fantastiska författare. Hon ville nämligen plocka fram alla de författande guldkornen som missats och ge USA en chans att läsa deras böcker. Planen var att fokusera på romantik, något som Danielle anser vara en av de absolut bäst säljande genrerna i landet.

Men med en enorm marknad och tonvis av böcker är det en utmaning, minst sagt. Det är bara att se hur det ser ut i Sverige med alla tusenvis av böcker som utkommer årligen och tänka på hur mycket större utbud ett så stort land som USA har.

– Det finns miljoner av böcker och lika många författare därute som alla hoppas och letar efter den där platsen på nästa topplista. Men i verkligheten är den chansen väldigt liten, berättar Danielle.

Även om Danielle beskriver Firefly & Wisp som ett ganska litet förlag växer de sig trots allt större och större. Förra året publicerades runt 16 titlar på förlaget, och detta år förväntas fler än så utkomma. De började med en liten grupp av talangfulla författare men har nu även en bästsäljande författare från Polen och fler samarbeten med andra länder är på gång. Så nog händer det saker!

Utgivningsprocessen i USA ser ganska likartad ut som den vi har i Sverige. Efter det att en författare sänt förlaget sitt manus och de känner att det håller och passar deras marknad inleds en lång redigeringsprocess mellan förlag, redaktör och författare. Denna process beskriver Danielle som den längsta och medan det jobbas med manuset håller förlaget samtidigt på med omslag och diverse intervjuer med författaren för att inleda den kommande marknadsföringen. När boken sedan släpps ligger tyngdpunkten på en gedigen marknadsföring via alla sociala medier och olika bokevent. Just bokeventen är en av de bästa försäljningskanalerna för de tryckta böckerna, menar Danielle. Utöver Amazon då, förstås.

Det svåraste inom marknadsföringen av böcker i USA beskriver Danielle är att komma på unika och nya idéer. Det mesta har redan gjorts. Men hon ser ändå positivt på framtiden för Firefly & Wisp. Och med en rykande färsk trilogi som kommer att ges ut i Sverige inom en snar framtid är förhoppningarna stora och Danielle väntar spänt på Sveriges mottagande såväl som framtiden i USA.

– Om fem år ska vi finnas på minst en av alla topplistorna i USA!

FAKTA
Grundades: 2009
Ort: Ohio, USA
Bästa genre: Romantik
Bästa/sämsta försäljning på året: Bästa är julen och sämsta augusti
Aktuell utgivning: Spanked by the coyboy och Out of focus, båda av Danielle Zwissler
Urval av utgivna böcker på förlaget: The Christmas catch, Tangents, The Blood of the Dragon, The Long Ride Home, Her Last Chance, Hot Ridez, Relic. Resten kan du läsa om här: http://fireflyandwisp.weebly.com/, https://www.facebook.com/fireflyandwisp, www.shewritesromance.com
Boktips: Stone of Tears Terry Goodkind

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

retired2@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL