ANNONS

Anna Jansson står på tur att utredas i SVT:s ”Deckarna”

Huvudperson i det andra avsnittet av Deckarna är Anna Jansson. Kollegorna i serien ska söka svaret på frågan om vilken drivkraft som ligger bakom att hon begår så många fiktiva mord. Vi undrar vilken drivkraft som gjorde att hon tackade ja till programmet? 

Först att utredas i förra veckans premiär-avsnitt var författarparet Anders Roslund och Börge Hellström. I det andra avsnittet är det dags för Anna Jansson. Varje avsnitt börjar med att någon av de deltagande författarna snubblar över ett lik från en av huvudpersonens böcker. De tilldelas en mapp innehållande sammanfattad information om huvudpersonen och ska sedan under dagen, genom ”förhör”, komma fram till vad som är den bakomliggande drivkraften bakom att författaren håller till inom just deckargenren. Men vad var drivkraften för onsdagens huvudperson, Anna Jansson, att tacka ja till medverkan i tv-programmet?

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

– Jag tackade ja utan betänketid, och tänkte att det skulle bli ett kul avbrott i skrivandet som är ett ensamjobb. Det tar mig 800 timmar att skriva en bok, och då har jag inga arbetskamrater. Veckan i Åmotfors blev faktiskt något av det roligaste jag gjort. Det var ett så varmt och generöst team av människor, både deckarförfattarna och folket från Mastiff, säger Anna Jansson.

Upplevelsen blev alltså än bättre än Jansson hade kunnat förvänta sig. Men nerverna inför programmet börjar kännas av nu när det närmar sig.

– Inför programmet på onsdag känns det lite handsvettigt. Jag har ingen aning om hur de klippt programmet. Jag presenteras som ”sjuksköterskan som inte tål att se blod”. Men det hände för över 35 år sedan på sjuksköterskeskolan. Jag är en äldre och mer härdad kvinna nu. Det är svårt att veta i förväg var fokus ska hamna. Jag var jättenöjd med första avsnittet.

Det är inte en normal vardagssituation att medverka i ett program som Deckarna, och det var just det onormala i situationen som var den största överraskningen under inspelningen.

ANNONS

– Den största överraskningen? Hur man påverkas av att vara isolerad från omvärlden i sex dygn. De normala reglerna gäller inte utan man formas ganska snart av situationen. Jag bar mikrofon all vaken tid. Batterierna tog slut då och då och jag hade satt fast batterihållaren i strumbyxorna eftersom jag nästan alltid har klänning. Normalt sett lyfter man inte upp kjolen för främmande män, men efter ett par dagar var det helt naturligt att de skulle kolla batteristatus.

Det andra avsnittet av Deckarna sänds på onsdag den 28 januari.

 

Foto: Anna-Lena Ahlström


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

retired6@boktugg.se