ANNONS

Pia Printz: Vi ger ut böcker i genren intelligent underhållning

Vi på boktugg.se har intervjuat Pia Printz för att få reda på mer om förlaget Printz Publishing som i höst ger ut bland annat David Nicholls nya roman Vi. En bok som så klart önskas bli lika stor succé som hans En dag, vilken faktiskt var den bok som fick Pia Printz, att grunda förlaget för fyra år sedan.

– Tanken bakom Printz Publishing är att ge ut böcker i genren intelligent underhållning. Böcker som vi tycker saknas i svensk bokhandel. Gärna engelska romaner, säger Pia Printz.

Vidare säger Pia Printz att de valde sin nisch genom att utgå från vad de själva gillar, och hon menar att deras typ av böcker är kommersiella på så vis att de har en bred publik, men också är välskrivna och smarta. Inget trams, tillägger hon.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Vi ställde frågan varför denna typ av böcker skulle vara ett vinnande koncept, och Pia Printz svarar:

– Jag vet inte om våra böcker är ett vinnande koncept, men jag tror att det finns plats för vår genre bredvid alla deckare och thrillers. Läsarna känner igen kvalitet, även om det är i underhållningsform, och det tror jag talar för oss och våra böcker. Vår senaste succéförfattare Jojo Moyes, till exempel, har en otroligt stor publik, med snart 300 000 sålda ex av Livet efter dig.

I höst ger de alltså ut David Nicholls nya roman något som Printz tycker känns fantastiskt då det enligt henne är ”en underbar roman”. Speciellt roligt tycker hon det ska blir då författaren själv kommer vara på plats och fira med dem.

Aktuellt för förlaget är dock inte bara nya romansläpp. Printz Publishing har nyligen även startat sitt första imprint, Printz Fakta.

ANNONS

– Vi startade Printz Fakta för att vi märkte att folk började komma till oss med fackboksidéer, och vissa av dem kunde vi inte motstå. Då känns det praktiskt att ha ett imprint till dem.

I höst ger man ut två böcker under detta imprint; Ringar på vattnet, berättelser från Estoniakatasrofen av Moa Samuelssonoch Stark som en björn, snabb som en örn av Kalle Zackari Wahlström. På frågan om de kommer skapa fler imprints i förlaget svarar Printz:

– Fler imprints känns inte aktuellt just nu, men man vet ju aldrig.

Ett förlag med framtidstro – och som hoppas på en ny succé med David Nicholls.

Foto: Kristofer Samuelsson


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

solve@dahlgren.net