Dan Brown

Amerikanen Dan Brown utbildade sig vid Amherst College och Phillips Exeter Academy, där han sedan arbetade som lärare i engelska fram till sin författardebut 1996 med spänningsromanen Gåtornas palats. Därefter skrev han Änglar och demoner, där han introducerade Harvardprofessorn i religiös symbolik, Robert Langdon, och I cirkelns mitt. Hans fjärde bok, Da Vinci-koden, utkom 2003 och blev hans gigantiska genombrott. Da Vinci-koden kom ut i Sverige 2004 och var den första boken av Dan Brown som översattes till svenska. Boken har sålt i över 80 miljoner exemplar världen över, vilket gör den till en av de absolut mest sålda genom tiderna. Bara i Sverige har den svenska utgåvan sålt 1,1 miljoner exemplar, och totalt sett har Dan Browns böcker sålt i över 3,4 miljoner exemplar i Sverige.

Efter fem års väntan kom år 2009 Den förlorade symbolen, och därefter Inferno 2013. Hösten 2017 utkommer Begynnelse, Dan Browns sjunde bok och den femte med Robert Langdon i huvudrollen.

Da Vinci-koden, Änglar och demoner och Inferno har alla filmatiserats, i regi av Ron Howard och med Tom Hanks i huvudrollen som Robert Langdon.

Besök gärna http://www.danbrown.com.